0
Evropske lige

Đavolski dobar derbi

Objavljeno: 09.12.12 u 16:30

Posle dve godine Mančester Siti je izgubio na Etihadu i to od Mančester Junajteda! U derbiju 16. kola Premijer lige crveni đavoli su slavili sa 3:2 golom Robina van Persija u 92. minutu! Sjajan meč je viđen, a Sitijevim navijačima ide na čast što su posle trećeg gola Junajted pogodili u glavu i rasekli Rija Ferdinanda.
Manćini je počeo meč bez Teveza, sa Balotelijem i Aguerom napred: Hart; Zabaleta, Kompani, Nastasić, Kliši; Beri, Ture, Silva, Nasri; Aguero, Baloteli. S druge strane Ferguson se odlučio za očekivanih 11, s tim da je golu ipak bio De Hea, a ne Lindegor: De Hea; Rafael, Ferdinand, Evans, Evra; Kleverli, Kerik, Jang, Valensija; Runi, Van Persi.
Bolje je Siti počeo meč, ali iz tri polupriike koje su stvorili nisu ni ugrozili kako su hteli De Heu. Usledila je kazna, odličan dupli pas po levoj strani odigravaju Van Persi i Jang, koji upošljava Runija koji se odično snašao, uhvatio Harta na pogrešnoj nozi i milimetarski preciznim udarcem postigao vodeći gol. Junajted iz druge prave prilike stiže i do drugog gola u 29. minutu. Ovoga puta je napad išao po desnoj strani, Rafael je odlično centrirao po zemlji, a Runi natrčao i postigao svoj 150. gol u Premijer ligi i postao tek sedmi igrač u istoriji ovog takmičenja kome je to uspelo. Inače, Manćini je u prvom poluvremenu morao da izvrši prinudnu izmenu i kapitena Kompanija koji se povredio zameni Kolom Tureom.
Drugo poluvreme bilo je mnogo uzbudljivije nego prvo, a sve se promenilo ulaskom u igru Karlosa Teveza umesto Marija Balotelija (Evans se takođe žalio na povredu, pa je zamenjen – ušao je Smoling).Veliku grešku napravio je pomoćni arbitar Kirkap koji je podigao zastavicu u 59. minutu kada je posle fenomenalnog udarca Van Persija Jang bio na pravom mestu i smestio loptu u mrežu. Jang nije bio u ofsajdu, ali je glavni arbitar Etkinson prihvatio sugestiju svog pomoćnika i poništio gol. Samo 60 sekundi kasnije Siti se vraća u igru, dve fenomenalne intervencije De Hee koji je skinuo zicere Agueru i Silvi, ali je zatim Tevez dao povratnu za Jaju Turea čiji udarac fenomenalni Španac nije mogao da zaustavi. Građani su opet u igri. U 73. minutu nova greška Etkinsona, koji zaustavlja fantastičan prodor Jaje Turea koji je već krenuo ka De Hei, samo da bi dao žuti karton Runiju zbog starta pre toga…
Manćini sve karte baca u napad u 84. minutu kada uvodi Edina Džeka umesto Jaje Turea, a s druge strane Ferguson izvodi Valensiju i na teren šalje Džonsa. To mu se obilo o glavu samo minut kasnije, korner je izveden sa desne strane, lopta se odbila do Pabla Zabalete koji je potpuno sam na nekih 15 metara od gola i šutira kroz šumu igrača tačno u ugao za 2:2! Ferguson odmah nakon toga vrši poslednju izmeni i uvodi Velbeka umesto Kleverlija. Etkinson je produžio meč za četiri minuta, Velbek je došao do lopte posle neodlučnosti Klišija, Tevez je napravio prekršaj i dosuđen je slobodan udarac. Loptu je uzeo Van Persi i rešio pobednika uz dosta sreće – lopta je zakačila Nasrija u živom zidu i prevarila Harta za pobedu crvenih đavola! Dok su proslvaljali gol ispred navijača Sitija u glavu je pogođen i rakrvavljen Rio Ferdinand! Do kraja meča još je Tevez pokušao da šutne Džonsa, ali nije dobio crveni pošto Etkinson to nije video, ali će Argentinac sigurno biti kažnjen…
Mančester Junajted je sada na plus šest u odnosu na Siti (39-33), a Roberto Manćini treba da strahuje za svoj posao. Ne služi na čast navijačima Sitija što su pogodili Ferdinanda, a videćemo kakve će biti kazne fudbalskog saveza Engleske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter