0
Evroliga
markus hauard

FOTO: Twitter/@Baskonia

NIKO DRUGI NIJE VIŠE ZASLUŽIO: Bivši saigrač Nikole Jokića je najbolji strelac Evrolige za ovu sezonu! (FOTO)

Objavljeno: 09.05.24 u 20:56

Izuzetan doprinos je imao Amerikanac za vreme koje je provodio na parketu

Markus Hauard, američki košarkaš, zasluženo je dobio prestižnu titulu „Alfonso Ford“ za najboljeg poentera u ovogodišnjoj sezoni Evrolige, pretekavši Sašu Vezenkova, bivšeg nosioca te titule.

Hauardova izvanredna igra tokom cele sezone potvrdila je njegovu sposobnost da bude vođa tima u pogledu poena, često se ističući kao ključni igrač u ključnim trenucima. Njegov doprinos bio je od ključnog značaja za tim Baskonije, naročito tokom plej-in faze takmičenja, kada je doneo svojoj ekipi plasman u plej-of, iako su očekivanja bila prilično skromna, posebno protiv moćnog Reala iz Madrida.

Hauardova prosečna statistika od 19.5 poena po utakmici svedoči o njegovoj konzistentnosti i sposobnosti da donosi rezultate. Tokom 39 mečeva ove sezone, ukupno je postigao impresivnih 759 poena, što mu je donelo „Alfonso Ford“ nagradu, prestižno priznanje koje ističe njegovu izuzetnu sposobnost postizanja poena i uticaj na igru svog tima.

Ova nagrada predstavlja zasluženo priznanje za Hauarda i dodatno potvrđuje njegovu vrednost kao jednog od najboljih igrača u Evroligi ove sezone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter