0
Evropske lige
FK Arsenal

FOTO: Twitter/@Arsenal

ARSENAL OPET NA VRHU: Tobdžije pregazile Bornmut i preuzele prvo mesto od Sitija! (VIDEO)

Objavljeno: 04.05.24 u 16:10

Arsenal ne želi da odustane od dugo iščekivanog trofeja

Fudbaleri Arsenala ostvarili su ubedljivu pobedu nad ekipom Bornmuta rezultatom 3:0 u okviru 36. kola engleske Premijer lige. Ovom pobedom, izabranici Mikela Artete nastavljaju svoju dominaciju u prvenstvu, privremeno se udaljavajući od konkurencije, pre svega od Mančester sitija, koji svoj meč igraju kasnije, ali imaju i zaostali meč u rasporedu.

Iako su dominirali na terenu od samog početka, „Tobdžije“ su vodstvo postigle tek u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Bukajo Saka je bio precizan iz jedanaesterca, koji je dosuđen nakon prekršaja nad Kaijem Havercom. U drugom poluvremenu, Arsenal je nastavio sa ofanzivnom igrom, te su Leandro Trosar u 70. minutu i Deklan Rajs u sedmom minutu nadoknade postigli još dva gola, potvrđujući tako ubedljivu pobedu svog tima.

Arsenal sada zauzima prvo mesto na tabeli sa 83 boda, četiri više od drugoplasiranog Sitija, koji, uz to, ima i dva meča manje. Ovo obećava izuzetno uzbudljivu završnicu prvenstva.

Sa druge strane, ekipa Bornmuta se trenutno nalazi na 10. mestu sa 48 bodova, priželjkujući bolje rezultate u preostalim mečevima kako bi se popela na višu poziciju u tabeli.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter