0
Košarka
Glen Dejvis

FOTO: Printscreen/YouTube

SKANDAL POTRESA AMERIKU: Bivši NBA šampion osuđen, moraće u zatvor!

Objavljeno: 09.05.24 u 22:34

Svi su u šoku zbog haosa koji je napravio bivši NBA košarkaš

Bivši NBA košarkaš Glen Dejvis dobio je kaznu od 40 meseci zatvora i tri godine uslovne kazne, uz obavezu da plati 80.000 dolara na ime restitucije. Glavni razlog za ovu presudu je podnošenje lažnih medicinskih izveštaja.

Dejvis je proglašen krivim za prevaru zdravstvenog osiguranja, prevaru putem telekomunikacija, zaveru za davanje lažnih izjava i zaveru za izvršenje prevare zdravstvenog osiguranja i prevaru putem telekomunikacija.

Savezne vlasti su otkrile da su Dejvis i drugi izvršili prevaru nad osiguravajućim planom za igrače NBA lige i članove porodica u iznosu od preko 5 miliona dolara u šemi koja je trajala najmanje četiri godine. Igrači su podnosili lažne zahteve za stomatološke usluge i medicinsku negu, a nikada nisu dobili te usluge.

Glen Dejvis je bio 35. pik prve runde drafta 2007. godine od strane Sijetl Supersoniksa, a zatim je trejdovan u Boston Seltikse. Tokom svoje NBA karijere, koja je trajala osam sezona, igrao je za Boston Seltikse, Orlando Medžik i Los Anđeles Kliperse. Bio je član šampionskog tima Seltiksa iz 2008. godine. U proseku, beležio je osam poena i 4,4 skoka po meču.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter