Na VN Malezije, na stazi Sepang, na današnji dan prošle godine tragično je okončao karijeru  „Super Sic“, izuzetno talentovani vozač Honde Gresini. Ovaj tragični momenat desio se kada je Simončeli izgubio kontrolu nad motorom i naglo krenuo u desnu stranu, dotakavši asfalt, a potom su, dok je klizao po stazi, na njega naleteli istovremeno Valentino Rosi i Kolin Edvards. Od siline udarca, Simočeli je spala i kaciga, a ni uporni pokušaji lekara da mu spasu život, nisu doneli rezultate.

Povezane vesti

Prva sezona u timu Honde Gresini bila je prosečna i Simočeli je šampionat završio kao osmi, ali je u drugoj sezoni, sa fabričkim motorom Honde koji je isporučen Gresinju, pokazao brzinu i često lucidnost. U Katalunji je osvojio pol poziciju a na stazi u Češkoj se prvi put popeo na podijum. Svoj najbolji rezultat ostvario je samo nedelju dana pre tragedije, drugim mestom na stazi Filip Ajlend u Australiji.

Prošlog vikenda na stazi Sepang postavljena je plaketa u krivini u kojoj je Marko stradao a staza u San Marinu je ponela njegovo ime.