0
Auto Moto

FOTO: Twitter/@HRC_MotoGP

OSMOSTRUKI ŠAMPION SVETA SPREMAN: Cilj mi je titula, ovde sam deo porodice! (VIDEO)

Objavljeno: 08.02.22 u 17:19

Legendarni Španac najavljuje borbu za najviši plasman

Španski motociklista Mark Markez najavljuje borbu za titulu u narednoj sezoni Moto Gran Prija, a nakon dve i po godine u kojim se mučio sa povredama, ove sezone ne krije da ima visoke ciljeve. Jedno vreme mu je cela karijera bila pod znakom pitanja, pre par nedelja da li će biti spreman za start sezone, a danas je Markez potpuno oporavljen i spreman za nove borbe:

“Pre dve nedelje cilj mi nije bila titula jer sam bio povređen i nisam trenirao. Ali, posle onoga što sam osetio u Maleziji, a to mi je bila poslednja provera, posle napornog dana sam shvatio da sam u redu i rekao sam sebi zašto da ne, ciljam titulu. Ako vozite za Hondu i morate da se borite za titulu. U timu su me dugo čekali posle svih problema, ispoštovali su me, a to je jedan od razloga zašto sam potpisao četvorogodišnji ugovor. U Hondi se osećam kao deo porodice, a zajedno imamo jedan cilj i to je borba za titulu već ove sezone”, rekao je Markez u razgovoru sa medijima posle prezentacije motocikla Honde za narednu sezonu.

Španac se osvrnuo na svoje prošle uspehe, i istakao koliko je postao svestan dostignuća u periodu kada se oporavljao od povrede:

“Kada ste tako primorani da pauzirate shvatate šta ste postigli, osećate da je teško biti brz i konstantan na svim stazama, u svim uslovima, da ne dozvolite sebi da padate u nedelju. Počeo sam da razumem i analiziram kako sam to uradio jer sada shvatam da mi treba mnogo vremena i promena da bih to ponovio. Osećam da mogu do titule, ali sam daleko od toga da budem ubedljiv kao nekada. Biće zanimljivo, to je još jedna životna trka života, ali moram ponovo da dođem do tog posebnog osećaja”.

Markez se dotakao i svog odnosa sa timom Honde, kao i njegovim kolegom Polom Espargarom:

“U prošlosti nisam gurao nikoga, niti sam blokirao nekoga. To nije moja odluka, već Hondina, a oni će pokušati da okupe najbolji tim, a ja ću poštovati tu odluku”.

Sezona počinje 6. marta sa Velikom nagradom Katara, a Markez prošlu sezonu nije završio usled problema sa povredama, ipak, poslednje dve trke koje je vozio Španac je pobedio. S obzirom na te podatke osmostruki svetski šampion ima najviše ambicije u sezoni pred nama.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter