0
Auto Moto

TIM ZVANIČNO POTVRDIO: Veliki šampion na stazi, gledaćemo spektakl ove sezone! (VIDEO)

Objavljeno: 26.01.22 u 11:49

Jedan od najboljih vozača svih vremena na testiranjima

Mark Markez, osmostruki svetski šampion u motociklizmu, od čega je šest titula osvojio u Kraljevskoj klasi, u protekle dve godine konstantno se suočava sa problemima, najpre sa povredama a potom i zdravstvenim.. Najnoviji od njih, diplopija (dupla projekcija slike u jednom oku), primorala je Markeza i Hondu na novi niz testiranja. Ipak rezultati su pokazali da Mark može da vozi:

„Lekarski tim zbog poboljšanja njegovog stanja smatra da je oporavak dovoljan za povratak treninzima na dva točka. Prošlog ponedeljka Markes je podvrgnut još jednom pregledu koji je potvrdio da je lečenje bilo potpuno uspešno i da je u optimalnom stanju za vožnju,“ rekla je Honda u saopštenju.

Prvo zvanično testiranje obaviće se 5. i 6. februara u Sepangu, Malezija, a poslednji put se višestruki šampion našao na stazi Emilia Romanja u provinciji Rimini u Italiji kada je i upisao drugi uzastopni trijumf u šampionatu. Nakon toga Markez više nije vozio a videćemo da li sada već legendarni motociklista može da konkuriše za titulu u predstojećoj sezoni.

Španac je najmlađi svetski šampion najjače klase u istoriji Moto GP šampionata, a drži i brojne druge rekorde. Do sada je slavio na 85 trka a ukupno ima i 138 podijuma,  poznat je i po izuzetno riskantnoj vožnji koja je jedan od razloga njegovih problema sa povredama u poslednje vreme.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter