0
AdmiralBet ABA Liga
Željko Obradović

Željko Obradović (FOTO: Starsport)

IZJAVA OBRADOVIĆA NAKON MEČA: Evo šta je imao da kaže trener Partizana nakon poraza u prvoj utakmici!

Objavljeno: 13.05.24 u 23:35

Vrlo uzbudljiva utakmica u „Pioniru“

Košarkaši Partizana su propustili da ostvare brejk u prvom meču finala ABA lige protiv Crvene zvezde u dvorani „Aleksandar Nikolić“, pri čemu je susret kulminirao u dramatičnoj završnici gde je Aleksa Avramović promašio šut za produžetak sa pola terena, rezultat bio je 85:82 u korist Crvene zvezde.

Trener Partizana, Željko Obradović, je istakao važnost detalja u ovakvim utakmicama i čestitao suparniku na pobedi.

Jedna izvanredna utakmica, gde su detalji odlučili, čestitao bih Zvezdi na pobedi. Ponosan sam i zadovoljan kako je moja ekipa izgledala. Daćemo sve od sebe. Mnogo bi stvari moglo da se komentariše, neću da ulazim u to, ali da ljudi za zapisničkim stolom ne vide da se zaustavio sat, to je veliki problem. Ostalo je 24 sekundi, potom 11 sekundi za egzekuciju. To nije normalno, niti uobičajeno, neko mora da povede računa o tome. Neke stvari su jasne, ali zaista čestitam svojim igračima na borbi i svemu što su učinili večeras.

Na pitanje o atmosferi u dvorani, Obradović je odgovorio:

Nemam ništa o tome da kažem, vređanje u starom stilu. Njihovo pravo, naše je da budemo koncentrisani na posao. Lepa je slika kada se vidi ovoliko navijača, za to svaka čast.

Što se tiče perspektive za narednu utakmicu, Obradović je naglasio:

Ima mnogo stvari koje su bitne, probaćemo da se što bolje spremimo. Mali detalji su odlučili utakmicu, ali u sredu će biti drugačije. Biće potrebna nova energija, da se pripremimo za male detalje, koji su uvek tu kada je plej-of serija u pitanju.

Upitan o psihološkom stanju ekipe, trener crno-belih je izrazio optimizam:

Njima je apsolutno jasno da su igrali dobru utakmicu, da imaju kvalitet i najiskrenije se nadam boljem rezultatu. Nijanse su odlučile. Ne verujem da će ekipa biti demotivisana.

Takođe su bile tema konferencije učinci centara, Kabokla i Kaminskog, kao i Džejlin Smit i njegova uloga u timu. Trener Partizana je rekao:

To su neke stvari koje su interesantne stvari ljudima koji gledaju košarku. Učinci se prate. Kaminski je sve šuteve koje je imao, svi su bili odlični, nemam zamerku na to. Bruno je deo utakmice odigrao dobro. On je neiskusan, pa reaguje kako reaguje. Smit pokazuje da je jako važan igrač za nas. Nadam se da će biti važan u nastavku i to je to.

19
13

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter