0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

GRAN PRI U LONDONU: Srebro za Tijanu Bogdanović

Objavljeno: 23.10.17 u 11:07

Srpska tekvondistkinja Tijana Bogdanović osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 49 kilograma na turniru G2 kategorije na Gran priju u Londonu.

Kako je večeras saopštio njen klub Galeb, olimpijska vicešampionka je do finala pobedila Peruanku Dies, zatim je bila dominantna u borbi sa hrvatskom takmičarkom Tomić, dok je u polufinalu pobedila poznatu i trofejnu Turkinju Jildrim.

U finalu je izgubila od vicešampionke sveta Tajlandjanke Panipak.  To je osma medalja koju je Srbija osvojila otkako postoji takav tip takmičenja. Po četiri medalje osvojile su Milica Mandić i Tijana Bogdanović. Mandić je do sada osvojila zlato, srebro i dve bronze, a Bogdanović tri bronze i srebro.

– Svaka medalja na Gran priju je za poštovanje. Ne mogu da kažem da sam zadovoljan Tijaninom borbom u finalnom meču. Poraz nije toliko bolan koliko teško pada što je od iste osobe izgubila, i to četvrti put za redom i to košarkaškom razlikom. To vrlo zabrinjava i stvara glavobolje. Moramo da se pozabavimo time odmah. Sa druge stane, ovo je Tijani prvo finale na Gran pri turniru što je svakako za poštovanje – rekao je trener Dragan Jović.

Istog dana borila se i Vanja Stanković, aktuelna svetska šampionka, ali je poražena u četvrtfinalu.

– Ona je izgubila u borbi za medalju od iste Turkinje sa kojom se borila Bogdanović u polufinalu. Jedan poen je delio od polufinala, ali iskusna Jildrim je znala kako da završi meč. Vanja je još u drugom meču zadobila povredu šake zbog čega je i oslabljena ušla u četvrtfinale – naveo je Jović.

Dan ranije na tatami je izašla Ana Bajić u konkurenciji preko 68 kilograma, ali je u borbi za polufinale izgubila od svetske i evropske šampionke Britanke Bjanke Vokden. Takodje, na Gran pri turniru borila se i Aleksandra Radmilović, u konkurenciji do 57 kilograma, ali je na startu poražena.

Naredni veliki dogadjaj je Gran pri finale u Africi, u Obali Slonovače. Najboljih 15 takmičara sa olimpijske rang-liste će obezbediti mesto na turniru. Milica Mandić i Tijana Bogdanović su obezbedile učešće, a na turnir bi mogla da se plasira i Vanja Stanković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter