0
Ostali sportovi

FOTO: TSS

ZLATO I SREBRO ZA SRBIJU IZ INSBRUKU: Tekvodistkinje donele nova odličja našoj zemlji!

Objavljeno: 02.04.23 u 22:34

Dve medalje za Srbiju sa Otvorenog prvenstva Austrije

Reprezentativke Srbije i tekvondistkinje Galeba, Nadica Božanić i Tijana Bogdanović, osvojile su zlatnu i srebrnu medalju na Otvorenom prvenstvu Austrije u Insbruku.

Nadica je u kategoriji do 73 kilograma bila slobodna u prvom kolu, u četvrtfinalu je bila bolja od protivnice iz Australije (2:0), u polufinalu od rivalke iz Nemačke (2:1), da bi u borbi za zlato, posle prave bitke, porazila Turkinju Uzunčavdar, pobednicu završnog Gran Prija prošle godine (2:1).

Tijana je u kategoriji do 53 kilograma na startu bila slobodna, u drugom kolu savladala je rivalku iz Kazahstana (2:0), u četvrtfinalu Nemicu (2:0), pa u polufinalu još jednu predstavnicu Nemačke (2:09, da bi u borbi za zlato bila protivnica iz Kazahstana.

Turnir u Insbruku bio je G1 kategorije, pa su obe reprezentativke pobedama ’dopisale’ značajne bodove na olimpijske rang liste, Nadici je pripalo deset za zlatnu medalju, Tijani šest za srebrnu.

Na poslednjoj, martovskoj, Tijana je u kategoriji do 49 kilograma na šestom mestu, Nadica, koja je ove godine prešla u olimpijsku kategoriju 67+, nalazi se na devetom mestu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter