0
Ostali sportovi

FOTO: Hotsport.rs

ISTORIJSKI USPEH: Dragan Jović – treći put najbolji trener na svetu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 11.12.22 u 11:04

Treći put, najbolji trener sveta!

Dragan Jović, trener TKD Galeb i reprezentacije Srbije, proglašen je za najboljeg tekvondo trenera na svetu u 2022. godini. Jović je priznanje, uvedeno 2014. godine, zaslužio treći put, najbolji je bio i 2017. i 2021.

FOTO: Hotsport.rs

Jović je dobio skoro dvostruko veći broj glasova od drugoplasiranog u izboru, a presudili su rezultati njegovih takmičarki i takmičara, na Svetskom prvenstvu su Nadica Božanić, Tijana Bogdanović i Mahdi Hodabahši osvojili dve zlatne i jednu bronzanu medalju.

Hodabahši je bio i u užem izboru za najboljeg takmičara u 2022. godini, ali je priznanje pripalo Italijanu Alesiju. U konkurenciji žena najbolja u 2022. godini je tajlanđanka Vongpatanakit.

Nagrade su dodeljene u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, na Tekvondo Gala priredbi, organizovanoj povodom završetka sezone.

FOTO: Hotsport.rs

Drage kolege, sportisti, sudije, svi koji ste učestvovali, hvala na glasovima.

Velika je čast stati pred vas danas i dobiti ovo sjajno priznanje od najboljih u našem sportu. Učiniću sve što mogu i znam da nastavim da naš sport promovišem na najbolji način.

Veliko hvala i mojim učenicima, njihovi rezultati su me nominovali za ovo priznanje i hvala mom timu profesionalaca koji puno radi na svim detaljima da bi naši sportisti bili najbolji. Posebno hvala mojoj porodici, najvećoj podršci koju imam,“ rekao je, zahvaljujući se na priznanju, Jović.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter