0
Odbojka

EP ZA ODBOJKAŠICE: I Holanđanke poklekle pred silnim Srpkinjama

Objavljeno: 23.09.17 u 20:20

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu na EP u Azerbejdžanu, ponovo u tri seta, a ovog puta nadigrana je Holandija.

Ovaj tim može mnogo. Kao i mnogi koje je do sada na šampionate Evrope i sveta vodio vrsni stručnjak Zoran Terzić. I pored velikih problema sa povredama u pripremnom periodu, naše devojke su uspele da suzbiju redove i u drugom kolu Evropskog prvenstva ostvare novi trijumf nad selekcijom Holandije.

Na kraju 3:0 – 29:27, 25:17, 25:23.

Prvi set, reklo bi se, bio je ključan, pošto su rivalke više psihički bile slomljene. Srpkinje su igrale bolje u ključnim momentima i na razliku povele sa 1:0.

U drugom mnogo jasnija slika na parketu. Izabranice Zorana Terzića su dominirale protiv Holanđanki i vrlo brzo, lako i ubedljivo stigle do duplirane prednosti.

Treći set je nagoveštavao povratak Holandije u utakmicu i čak u pojedinim momentima osvajanje trećeg seta, ali je serija Srbije od 4:0 u finišu donela vođstvo od 21:18 i tu zalihu su do kraja znalački sačuvale.

Najefikasnija na ovom meču bila je Tijana Bošković, i to ubedljivo, sa čak 27 osvojenih poena.

Posle trijumfa nad Češkom, ovo je druga pobeda Srbije, a u trećem kolu sastaće se sa selekcijom Belgije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter