0
Odbojka

FOTO: OSSRB

ODBOJKAŠICE SRBIJE PORAŽENE OD DOMINIKANE: Put do Olimpijskih igara zakomplikovan!

Objavljeno: 22.09.23 u 08:40

Sada će im najverovatnije biti potrebne još dve pobede.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, pretrpela je prvi poraz na turniru A grupe kvalifikacija za OI 2024. Dominikanska Republika je, rano jutros po našem vremenu u 5. kolu A grupe, pobedila Srbiju sa 3:1, po setovima 25:23, 18:25, 25:23 i 25:17, posle 101 minuta igre.

Rani jutarnji termin (10.00) nije prijao Srbiji, koja je poklekla prvi put u Ningbou i to u ne baš prijatnom trenutku. Dominikanska Republika je slavila posle četiri seta, a izabranice Đovanija Gvidetija su odigrale dobro samo u drugom koji su dobile. U prvom i trećem setu reprezentativke Srbije su jurile rezultat, ali je završnica oba puta pripala rivalu. U četvrtom setu, Dominikanska Republika je imala značajnu prednost koju je do kraja uspešno čuvala za pobedu od 3:1.

Srbiji predstoje još dva meča, ali već sada je izvesno da će se za dve karte za Pariz boriti Srbija, Dominikanska Republika, Kina i Holandija, kao i da će neizvesnost potrajati do poslednjeg meča u Ningbou, koji će odigrati Srbija i Kina.

Srbija će sutra u 6. kolu igrati protiv Holandije od 10.00 časova po našem vremenu, a u poslednjem, 7. kolu, u nedelju, 24. septembra protiv Kine od 13.30 časova po našem vremenu.

Plasman na OI izboriće dve prvoplasirane ekipe iz Ningboa

Direktne prenose svih utakmica kvalifikacija za OI 2024. možete gledati na TV Sport Klub.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter