0
Odbojka

Tijana Boskovic i Bianka Busa Odbojka, Reprezentacija Srbije, Zene, Liga nacija, Volleyball Nations League, Serbia - Netherlands Maj 21. 2019. 21.5.2019. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

ODBOJKAŠICE SIGURNO KORAČAJU KA PARIZU: Tijana Bošković srušila Kanadu!

Objavljeno: 19.09.23 u 09:00

Odlično izdanje.

Odbojkašice Srbije savladale su selekciju Kanade rezultatom 3:0 (25:19/25:17/25:21) u okviru kvalifikaciju za Olimpijske igre  Parizu 2024. godine. Izabranice Đovanija Givdetija su se ovim trijumfom učvrstile na prvoj poziciji i sve su bliže plasmanu na olimpijsku smotru naredne godine, takođe su se učvrstile na vodećoj poziciji.

Naš nacionalni tim je nadigrao Kanađanke koje su samo sredinom trećeg seta uspele da pruže delimično ravnopravan otpor, ali tek u trećem setu. Međutim, srpske odbojkašice predvođene maestralnom Tijanom Bošković nisu dozvolile protivnicama da uzmu ni set, već su susret rutinski privele kraju. Naredni protivnik Srbiji biće Češka sutra od 10 časova po našem vremenu.

Najbolja u našem timu je bila Tijana Bošković sa 25 poena (20 iz napada i četiri asa), a pratile su je Jovana Stevanović sa 10 i Aleksandra Uzelac sa devet. Kod Kanade su Kijera van Rik, Aleksa Grej i Hilari Hov postigle po devet poena.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter