0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

EP U BEOGRADU: Ivana Španović do zlata sa trećim rezultatom svih vremena! (VIDEO)

Objavljeno: 05.03.17 u 18:56

Srpska atletičarka ostvarila je ogroman uspeh pred domaćom publikom i neverovatnim skokom od 7,24 odbranila titulu evropske šampionke.

Ivana je danas dva puta rušila svoj lični rekord a najbolji rezultat je ostvarila u trećoj seriji kada je skočila 7,24, što predstavlja treći najbolji rezultat u skoku u dalj svih vremena, 13 centimetara manje od svetskog rekorda.

Naša atletičarka je ujedno bila i jedina takmičarka koja je uspela da pređe tu granicu od sedam metara i to je učinila čak tri puta, ostvarivši pored najboljeg rezultata i skokove od 7,16 u drugoj seriji i 7,17 u četvrtoj.

Izvor:Youtube/Track And Field Videos

Tako je beogradska publika, njih 12 000, večeras imala prilike da prisustvuje istoriji atletike i podeli veliku radost sa Ivanom, koja je sa suzama u očima proslavila ovo izvanredno dostignuće.

Bolji skok od ovog večerašnjeg Ivaninog ostvarile su samo čuvena sovjetska atletičarka Galina Čistjakova (7,30) i Nemica Hajke Drakler (7,37)

Pored Španovićeve mesto na postolju našle su i Britanka Loren Judžin, koja je skokom od 6,97 metara omezbedila srebrnu medalju dok je brozna pripala Nemici Klaudiji Salman-Rat skokom 6,94 metra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter