0
Ostali sportovi

BADMINTON: Srbija u dve konkurencije u 16 najboljih

Objavljeno: 14.08.16 u 14:13

Pazardžik je od 12. do 14. avgusta 2016. bio domaćin jakog međunarodnog turnira Bulgarian Junior 2016 koji je okupio 150 takmičara i takmičarki iz 30-tak zemalja, među kojima su bili neki od najboljih mladih svetskih igrača uzrasta do 19 godina.

Boje Srbije na ovom turniru juniorskog evropskog kruga predstavljala su trojica reprezentativaca. U singlu najdalje je stigao 17-godišnji Luka Milić koji je bio na pragu velike pobede i plasmana u četvrtfinale. Nakon sigurnih partija protiv Grka Panagiotisa Botelisa (21:9, 21:10) i Francuza Toma Rodrigesa (22:20, 21:12) u prvom i drugom kolu, naš najbolji junior, koji je bio 11. nosilac, u osmini finala se namerio na Francuza Lea Rosija, osvajača bronze na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Lubinu. Posle gubitka prvog seta (21:12), Milić je uzvratio u drugom (23:21), a bio na odličnom putu da i treći, odlučujući, završi u svoju korist. Poveo je s 18:14, bio na tri poena od pobede, ali je onda Rosi, osmi nosilac, sa sedam uzastopnih poena preokrenuo i sa 21:18 osvojio ovaj deo igre.

– Imao sam Rosija u šaci. Međutim, kada sam u trećem setu poveo s 18:14, kao da sam pomislio da je sve gotovo. Dotadašnji fokus mi se poremetio, pala mi je koncentracija i rival je uspeo da preokrene. Bez obzira na to prezadovoljan sam svojim nastupom u Bugarskoj. Konkurencija je bila paklena, a stigao sam među 16 najboljih igrača u singlu i odigrao neizvestan meč sa jednim od najboljih evropskih igrača u ovom godištu. Odlično sam radio u proteklom periodu, uključujući i na Trening kampu u Pečuju, i rezultati se polako prikazuju. Za dve nedelje imam novi međunarodni izazov pošto ću učestvovati na Romanian Junior 2016 od 26. do 28. avgusta. Do tada nastavljam da treniram u paklenom ritmu, sa još većim motivom i samopouzdanjem zbog svega onoga što sam pokazao u Pazardžiku, kazao je Luka Milić.

Nažalost, druga dvojica naših predstavnika u singlu, Mateja Manić i Andrija Doder, nisu uspeli da prebrode prvo kolo. Manić je izgubio od Turčina Mesuta Sezera s 21:16, 21:9, a Doder od, takođe takmičara iz Turske, Kubilaja Sadija s 21:13, 21:16. Ipak, i njih dvojica su, poput Milića, uspeli da stignu od osmine finala u Bugarskoj, doduše u dublu. U prvom kolu ove konkurencije s 18:21, 21:16, 21:19 savladali su Kiriakosa Motevelidisa i Tomasa Rougliosa iz Grčke, dok su u borbi za četvrtfinale poraženi od bugarske kombinacije Ivan Panev, Dimitar Janakijev. Stariji član dubla, 18-godišnji Doder, ovako je prokomentarisao nastup u Bugarskoj:

– Manić i ja smo korektno odigrali u dublu, tim pre što su u proteklom periodu mnogo veću pažnju na treninzima posvetili singlu. Kada je reč o singlu, mogao sam mnogo bolje u meču protiv Turčina Sadija. Stegnuto sam ušao u ovaj okršaj, pa sam pravio neke greške koje je rival kaznio. U drugom setu sam se opustio i to se odmah osetilo. Igrali smo poen za poen ali je Sadi prvi u završnici prelomio i dobio i ovaj set. Odmah po povratku u Srbiju nastavljam sa treninzima. Jedno vreme ću raditi sa Milićem u Kruševcu, a nakon toga očekuje me Trening kamp u Novom Sadu. Sve ovo će biti odlične pripreme za Romanian Junior 2016 na kojem bi trebalo da se pokažem u još boljem svetlu posle letnjih priprema, u kojima sam učestvovao i na jakom međunarodnom kampu u Pečuju, istakao je Doder.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na turniru u Bugarskoj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter