0
Vremeplov

VREMEPLOV: Gol koji je zauvek izmenio istoriju fudbala (VIDEO)

Objavljeno: 13.03.16 u 00:24

Ukoliko je do tad i bilo dvoumljenja, nakon ovoga je postalo jasno – više ništa neće biti isto.

U poslednje vreme sve češće se priča o tehnilogiji u fudbalu.

Kao i ranije, i sad su mišljenja najčešće polarizovana – jedna strana smatra da bi ovo dovelo do poboljšanja kvaliteta igre, dok druga brani stanovište „duše“, tj. veruje kako bi tehnologija „ubila“ igru, jer su, prema njihovim tvrdnjama, i sudijske greške sastavni deo nje.

I verovatno bi zagovornika druge navedene strane bilo mnogo više, da se nije dogodio 70. minut meča između Hofenhajma i Bajera iz Leverkuzena 18. oktobra 2013.

Ekipa Bajera, koja je već vodila sa 1:0, izborila je korner. Usledio je centaršut, a Štefan Kisling zahvatio je loptu glavom i poslao je ka golu. I lopta je završila između stativa, igrači Leverkuzena počeli su da slave, a sudija je pokazao na centar. I verovatno bi sve bilo zaboravljeno da ponovljeni snimak gola nije pokazao da je lopta sa spoljne strane stative prošla kroz rupu u mreži i završila u golu.

Pogodak je ostao priznat, Leverkuzen je dobio meč sa 2:1, a zagovornici teorije da ovakve greške zapravo ubijaju fudbal dobili su jedan od najvalidnijih argumenata.

(Youtube/Bundesliga)

I zaista, kad razmislite – koja je poenta duše, ukoliko se do pobede dolazi na način na koji je to učinila ekipa Leverkuzena?

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter