2
Domaći fudbal

Lajpcig - Crvena Zvezda, Liga Sampiona, Liepzig, Germany, 26.10.2023. foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

ZVEZDA SPREMA NOVU BOMBU: Gruzin na korak do potpisa!

Objavljeno: 01.05.24 u 20:30

Gruzijski vezista Otar Kiteišvili je na meti Crvene zvezde

Crveno-beli su već u mislima na sledeću sezonu dok se približavaju još jednoj šampionskoj tituli. U želji da osveže tim za evropske izazove, klupski čelnici razmatraju potencijalna pojačanja, a ime koje se sve više pominje je Otar „Oto“ Kiteišvili, reprezentativac Gruzije i trenutni član austrijskog Šturma.

Prema informacijama sa sajta „transfermarkt“, šanse da se Kiteišvili pridruži Crvenoj zvezdi su u blagom padu, ali i dalje iznose oko 65 procenata. Još uvek nije jasno na kojoj poziciji će zaigrati ovaj vešt fudbaler, budući da je pokazao svoje kvalitete i kao centralni i ofanzivni vezni, ali i na oba boka terena.

Kiteišvili je tokom sezone u austrijskoj ligi ostvario impresivan učinak sa 26 odigranih mečeva, postigavši šest golova i upisavši isto toliko asistencija, što je značajno doprinelo uspehu Šturma. Osim u domaćem prvenstvu, demonstrirao je svoj talenat i na međunarodnoj sceni, igrajući u kvalifikacijama za Ligu Šampiona, grupnoj fazi Lige Evrope i Ligi Konferencija.

Ovaj 28-godišnjak je ponikao u akademiji Dinama iz Tbilisija, gde je proveo pet godina pre nego što je prešao u Šturm 2018. godine. Sa gruzijskim timom je osvojio brojne trofeje pre nego što je započeo svoju evropsku karijeru.

Osim Kiteišvilija, Zvezda je već pokazala interesovanje za Luku Ilića, dok bi moglo doći i do promena u veznom redu, s obzirom na interesovanje nekoliko evropskih timova za In Boma Hvanga, koji je tokom sezone pokazao izuzetne performanse.

Spremajući se za narednu sezonu i evropske izazove, Crvena zvezda planira da ojača svoj tim kako bi ostvarila uspeh i na međunarodnoj sceni.

28
5

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter