0
ATP

Novak Đoković i Janik Siner (FOTO: Starsport)

SINER SE POVUKAO SA MASTERSA U MADRIDU: To utiče i na Novaka!

Objavljeno: 01.05.24 u 20:45

Janika Sinera je povreda kuka omela da nastavi takmičenje u Madridu

Janik Siner, trenutno drugi teniser sveta, iznenada se povukao sa ATP Mastersa u Madridu zbog povrede kuka, što znači da neće igrati četvrtfinalni meč protiv Feliksa Ože-Alijasima. Ova odluka znači da Siner ostaje na 200 osvojenih bodova na ATP listi, a posle ove nedelje imaće ukupno 8.860 poena, zadržavajući svoju drugu poziciju.

Sinerova povreda otvara interesantnu dinamiku u trci za vrh ATP liste. Naime, Novak Đoković, trenutno prvi na svetu, brani samo četvrtfinale prošle sezone iz Madrida, što znači da će i da ispadne na startu izgubiti manje od 200 bodova.

Sa Sinernovom povredom i njegovim maksimalnim potencijalom osvajanja samo 900 bodova, Đokovićeva pozicija na vrhu ATP liste ostaje stabilna. Čak i ako Đoković odluči da preskoči turnir u Rimu, ne može pasti ispod 9.790 poena.

Odluka o prvom mestu na ATP listi mogla bi da bude presudna u Parizu, gde Đoković brani svih 2.000 bodova, dok Siner ima manji pritisak, s obzirom na to da je prošle godine stigao samo do drugog kola.

Sinerovo povlačenje iz Madrida dodatno komplikuje dinamiku borbe za prvo mesto na ATP listi, dok se teniska zajednica okreće nadolazećim izazovima, posebno Rolan Garosu, gde će se odlučiti konačna sudbina vrha ATP liste.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter