0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Dvostruki trijumf Marsela Hiršera

Objavljeno: 05.03.16 u 14:00

Na stazi ‘Podkoren 3’ u Kranjskoj Gori vožena je nova, pretposlednja trka veleslaloma u ovoj sezoni.

Takmičenje u Sloveniji održano je po teškim vremenskim uslovima, pa je zbog magle i obilnih padavina druga staza bila znatno skraćena.

Austrijanac Marsel Hiršer imao je dupli razlog za slavlje. Fantastičnom vožnjom u obe trke ostvario je četvrtu pobedu u veleslalomu ove sezone, i stekao nedostižnu prednost u generalnom poretku ove discipline. Do trećeg Kristalnog globusa u veleslalomu stigao je u vremenu 2.12,58.

Za 0,54 sekunde bio je brži od Aleksisa Panturoa, koji je novim plasmanom na podijum nastavio neverovatan niz u drugom delu sezone. Ipak, zaostaje za Hiršerom 110 bodova u veleslalomu, i neće moći da ga ugrozi na završnoj trci sezone u Sent Moricu.

Henrik Kristofersen je napravio odličnu uvertiru pred sutrašnji slalom, gde ga očekuje borba za titulu, plasmanom na najnižu stepenicu pobedničkog postolja. Norvežanin je uspeo da osvoji treće mesto, i pored velikog zaostatka od preko jedne i po sekunde za pobednikom.

Feliks Nojrojter iz Nemačke dokopao se četvrtog mesta, ispred iskusnog veleslalomaša iz Francuske Tomasa Fanare. Filip Šerghofer je posle jučerašnjeg plasmana na drugo mesto, preciznom vožnjom na drugoj trci dospeo na odličnu šestu poziciju.

Hiršer je ubedljivo prvi i u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 1525 bodova. Drugi je Kristofersen sa 1192, 152 boda više od trećeplasiranog Panturoa.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter