0
Ostali sportovi

SKIJANJE: Šifrin upisala 63. pobedu

Objavljeno: 28.12.19 u 18:10

Amerikanka Mikaela Šifrin upisala je 63. pobedu u Svetskom kupu.

Američka skijašica pobedila je na današnjem veleslalomu i tako još jednom ispisala istoriju alpskog skijanja. Ona je po broju pobeda u Svetskom kupu prestigna Anemari Mozer-Prel.

Devojka koja je rođena 1995. godine probila se na četvrto mesto večne liste. Današnji veleslalom vožen je u austrijskoj pokrajini Tirol, odnosno u gradiću Lijencu. Mikaela Šifrin je iza sebe ostavila Italijanku Martu Basino, kao i domaću takmičarku Katarinu Lijensberger.

Ovo je bila treća pobeda u sezoni za Šifrin, koja je ranije slavila na dve trke slaloma. Do kraja sezone bi mogla da ugrozi i treće mesto “zajedničke“ liste, odnosno da po broju pobeda u Svetskom kupu prestigne Marsela Hiršera.

Austrijanac koji je skijao do ove sezone je karijeru završio sa 67 pobeda, četiri više nego što ima mlada Amerikanka. Da bi postala najbolja u istoriji, potrebno je da nakon njega nadmaši Lindzi Von (82 pobede) i najveću legendu alpskog skijanja Ingemara Stenmarka (87 pobeda).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter