1
Zimski sportovi

FOTO: Screenshot

NEZAUSTAVLJIVA MIKAELA ŠIFRIN: Amerikanka osvojila peti Veliki kristalni globus! (VIDEO)

Objavljeno: 04.03.23 u 13:50

Dominacija!

Na današnjem spustu u Kvitfjelu pobedu je odnela domaća takmičarka Kajsa Vikof Li. Za Norvežanku ovo je prva pobeda u okviru Svetskog kupa. Li je trku završila sa vremenom 1:32,36 što se ispostavilo najboljim vremenom danas.

Drugo mesto pripalo je Sofiji Gođi, koja je zakasnila 29 stotinki za pobednicom. Ovim drugim mestom Italijanka je obezbedila sebi mali kristalni globus u spustu. Ovo je ukupno četvrti mali kristalni globus u spustu za Gođu.

Treću poziciju zauzela je Korin Suter iz Švajcarske sa 41 stotinkom zaostatka.

Ipak, dan je obeležila Mikaela Šifrin. Iako je završila trku na petom mestu, to joj je bilo dovoljno da obezbedi svoj peti Veliki kristalni globus za pobednicu Svetskog kupa, sedam trka pre kraja sezone. Sjajna Amerikanka drugu godinu zaredom dolazi do ovog dostignuća.

U konkurenciji dama samo Anamari Mozer-Prel sada ima više Velikih kristalnih globusa (6) od Mikaele. Iza sebe je ostavila Lindzi Von (4 Velika kristalna globusa), Janicu Kostelić (3), Vreni Šnajder (3), Petru Kronberger (3) i mnoge druge velike skijašice.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter