0
Vremeplov

VREMEPLOV: Da li biste se ikad kladili da Roberto Karlos može da nadvisi Jana Kolera!? (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 11.10.15 u 15:55

Duel u skoku Jana Kolera i Roberta Karlosa, deluje kao početak nekog vica? Ali Brazilac je pored svoje brzine i jačine udarca pokazao da ima izuzetan odraz.

Dominirao je Jan Koler na evropskoj sceni sezone 2002/03, bio je najbolji strelac ekipe, svojim golovima donosio je Dortmundu pobede na gostovanjima protiv moskovske Lokomotive i velikog Milana, koji je te godine osvojio takmičenje. Ipak, Borusija nije uspela da se domogne nokaut faze, nepremostiva prepreka Dortmundu i Janu Koleru bio je Roberto Karlos.

U kasnije će se ispostaviti, najvažnijem meču, Borusija je poklekla na svom terenu pred „kraljevskim“ klubom. Vodili su golom velikog Jana Kolera sve do 92. minuta, zatim je na scenu stupio Havijer Portiljo, postigao gol i Realu doneo bod.

U toku utakmice, pri rezultatu 1:0, tekao je napad Borusije, loptu je sa leve strane u srce šesnaesterca Madriđana ubacio Everton, tamo se nalazio Jan Koler i kada su svi mislili da će lagano zakucati loptu u mrežu, isprečio se omaleni Roberto Karlos. 

Iako je Dortmund nakon toga u poslednje dve utakmice imao maksimalan broj bodova, ovaj momenat je kumovao neprolasku u osminu finala. Tabela je na kraju izgledala ovako. 

tabela 2002

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter