0
Odbojka

FOTO: STARSPORT

PRVI SPISAK NIKOLE GRBIĆA: Odbojkaši Srbije kreću u nove pobede!

Objavljeno: 16.04.15 u 18:06

Novi selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić saopštio je širi spisak od 25 igrača koji su pozvani na koje računa za predstojeće takmičenje u Svetskoj ligi. 

Mnogi smatraju da sa Nikolom Grbićem na klupi nacionalnog tima počinje nova era srpske košarke, makar približno ista kao što je to bila za vreme njegove igračke karijere. U skladu sa tim su i njegova očekivanja.

– Ambicije su nam da se nađemo na završnom turniru, to je primarni cilj i mislim da je ostvariv. Ne mogu da predvidim u kakvom sastavu ćemo nastupiti na prva dva gostovanja, jer zavisi od toga kada i kako će igrači završiti obaveze u svojim klubovima. I pored toga imamo obavezu da se plasirmo na taj turnirrekao je Grbić, a prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Raspored je težak, a vremena nema previše…

– Ovog leta imamo dosta obaveza, u smislu da će dosta igrača morati da bude angažovano ne samo u prvom timu, već i za Igre u Bakuu. Ovaj spisak je objedinio sve igrače – istakao je Nikola Grbić.

Spisak Nikole Grbića:

Tehničari: Nikola Jovović (Monca), Mihajlo Mitić (šomon), Aleksa Brđović (Belhatov) i Ivan Kostić (Partizan).

Korektori: Aleksandar Atanasijević (Peruđa), Saša Starović (Latina), Dušan Petković (Kan), Dražen Luburić (Vojvodina) i Milija Mrdak (Partizan).

Libera: Nikola Rosić (Konstanca), Neven Majstorović (Partizan) i Bojan Rajković (Partizan).

Blokeri: Dragan Stanković (Lube), Marko Podraščanin (Lube), Srećko Lisinac (Belhatov), Dejan Radić (Kan), Petar Krsmanović (Budvanska Rivijera) i Aleksandar Okolić (Crvena zvezda).

Primači: Nikola Kovačević (Pariz), Uroš Kovačević (Modena), Marko Ivović (Rešovija), Nemanja Petrić (Modena), Konstantin Čupković (Bidgošc), Filip Stoilović (Crvena zvezda) i Milan Katić (Vojvodina).

Srbija će ove sezone u Svetskoj ligi igrati u Grupi A sa selekcijama Brazila, Italije i Australije, a takmičenje će početi 29. maja, kada će nacionalna selekcija gostovati Brazilu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter