0
Odbojka

(190920) -- TEHRAN, Sept. 20, 2019 (Xinhua) -- Head Coach of Iran Igor Kolakovic gives instruction during the 2019 Asian Men's Volleyball Championship match between Chinese Taipei and Iran in Tehran, Iran, Sept. 19, 2019. (Photo by Ahmad Halabisaz/Xinhua)

KOLAKOVIĆ NAKON NOVOG NEUSPEHA: ‘Teško je šta reći, šanse postoje i čekamo sledeće leto!’

Objavljeno: 08.10.23 u 14:55

 ‘Verujem da ćemo se plasirati na OI.’

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije, Igor Kolaković je nakon poraza od Slovenije rekao da su čitav meč jurili protivnika i zaostajali.

-Ovo je bio meč u kojem smo stalno zaostajali od starta i stalni jurili rezultat. Nismo mogli da ih ugrozimo, jer smo imali nesklad servisa i prijema servisa. Drago mi je da smo uspeli da se vraćamo, ali nismo mogli da prelomimo u tim trenucima sa nekom važnom odbranom, blokom ili kontranapadom – naveo je.

Dodao je da ostaje žal zbog poraza.

-Ostaje žal zbog poraza na ovom meču, kao i zbog neuspeha na svim utakmicama, koje smo izgubili. Možda je ovo naša realna slika u ovom trenutku s obzirom da smo se na dva takmičenja u skladu sa našim mogućnostima dobro borili – istakao je on.

Kazao je da je sezona uspešno okončana i da su još uvek živi.

-Videćemo da li imamo prednost na FIVB listi ili moramo da jurimo bodove. Suština je da je ova sezona završena, bila je duga i teška. Okončana je sezona ne baš dobrim rezultatom, ali još smo živi – govorio je selektor.

Svoje utiske izneo je i Marko Ivović.

-Teško je šta reći posle poraza od Slovenije, ima i besa i žalosti. Nismo rešili probleme koje smo imali u pripremnom periodu i pre EP. Sve te povrede nismo uspeli da saniramo. Nismo mogli da dodjemo do igre i forme koje smo imali ove godine u Ligi nacija. Možemo da tražimo izgovore, ali to je surova realnost. Pokazatelj je ono što smo pokazali na terenu. Nismo imali kontinuitet igre, nismo čak ni na trenutku pokazali svoju najbolju igru – poručio je.

Veruje u plasman na OI.

-Šanse postoje, nadamo se i čekamo sledeće leto. Teško je u ovom trenutku pričati o narednih 6,7 meseci. Verujem da ćemo se plasirati na OI i da ćemo naredne godine prikazati mnogo bolju igru. Svim saigračima želim uspešnu i zdravu sezonu. Ove dve godine su bile izuzetno naporne, jer nismo imali 5,10 slobodnih dana. Iskreno nadam da ćemo sve da prebrodimo i da ćemo biti spremni za narednu godinu – zaključio je Ivović.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter