Srpska reprezentativka i članica AK Novi Pazar Amela Terzić odbranila je titulu na 48. Belom krosu.

Beli kros danas je održan u dobroj organizaciji kao i svake godine do sada. Nažalost ružno vreme i jak vetar poremetili su rezultate atletičara, ali to ih nije omelo da daju svoj maksimum.


Ukupno je održano sedam trka: vojska i policija trčala je deonicu od 1000 metara, pionirke i pioniri takođe stazu od 1000 metara , juniori su trčali 4000 metara, a juniorke 3000m, seniorke takođe 3000 metara i seniori 8000m, na kraju održana je trka zadovljstva u svim uzrasnim kategorijama na 1km.

Naša reprezentativka Amela Terzić (AK Novi Pazar) je deonicu od 3000 metara istrčala sa 10 minuta i 13 sekundi i time zauzela prvo mesto, tradicionalno kao i svake godine. Odmah iza Terzićeve dotrčala je Sonja Stolić (AK Leposavić) koja je zauzela drugo mesto sa rezultatom 10:20, treće mesto pripalo je Biljani Cvijanović (AK Akademski) sa 11:08.

– Ovo je jedan od najjačih kroseva na Balkanu, čiji su šampioni osvajali evropske medalje. Spremam se za dvoranu, pa mi je ova trka dobrodošla. Nažalost padala je kiša i podloga je zbog toga bila loša, ali uprkos tome ja sam dala sve od sebe i pobedila – rekla je Amela nakon trke.

Na 8km u seniorskoj konkurenciji prvo mesto osvojio je atletičar iz Mađarske Laslo Gregor (AK Bekescsabai) rezultatom 25:30. Drugo mesto pripalo je Junuzović Osmanu (AK Doboj) iz Bosne i Hercegovine koji je ovu deonicu istrčao za 25 minuta i 54 sekunde. Jasmin Ljajić (AK Novi Pazar) završio je na trećem mestu rezultatom 26:25.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.