0
Ostali sportovi

Kipkorir pobednik Beogradskog maratona (VIDEO)

Objavljeno: 27.04.14 u 12:36

Kenijac Talam Bernard Kipkorir pobednik je 27. Beogradskog maratona, koji je danas uz učešće više od 20.000 trkača održan u glavnom gradu Srbije.

START BEOGRDSKOG MARATONA

Kipkorir je 42.195 metara pretrčao u vremenu 2,14,35, ostavivši iza sebe zemljaka Samoja Kimelija Pola (2:15, 50).

Promoter maratona bio je svetski rekorder na 400 metara sa preponama Kevin Jang, a zajedno sa njim znak za start dali su gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i direktor Beogradskog maratona Aleksandar Đorđević.

Srpski atletičar Darko Živanović, član Radničkog iz Kragujevca pobednik je trke u polumaratonu na radicionalnom, 27. po redu, Beogradskom maratonu.

Živanović je ostvario vreme 1:08, 58 i ujedno osvojio titulu šampiona Srbije u polumaratonu.

Drugo mesto osvojio je Kristijan Tošić, član Mladosti iz Užica sa vremenom 1:12, 33, dok je treće mesto pripalo Goranu Ukiću iz pančevačkod Dinama, koji je trku završio sa vremenom 1:13, 16.

Srpska atletičarka Olivera Jevtić pobednica je trke u polumaratonu, na današnjem, 27. po redu, Beogradskom maratonu.

Jevtićeva je ušla u cilj sa vremenom 1:19,17 i na taj način osmi put u karijeri slavila u polumaratonskoj trci u Beogradu. Istovremeno, osvojila je i titula šampiona Srbije u ovoj disciplini.

Jevtićeva je tokom karijere dva puta bila najbolja i u maratonskoj trci u glavnom gradu Srbije.

„Vreme mi nije baš išlo na ruku, ali drago mi je što sam ponovo trijumfovala pred domaćom publikom. Izuzetno je bilo teško na stazi, pre svega zbog vetra, ali na kraju, sve u svemu, presrećna sam. Ovo mi je odlična priprema za Kup Evrope na 10.000 metara“, izjavila je Jevtićeva.

Drugo mesto osvojila je Nevena Rajković, članica Krusevca sa vremenom 1:27,14, dok je trećeplasirana Sofija Jovanović iz Zaječara , sa vremenom 1:34,57.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i gradski sekretar za sport Slavko Gak istrčali su Trku zadovoljstva na 27. Beogradskom maratonu.

„Bilo je bitno stići na cilj. Trčao sam da dam doprinos ovoj lepoj manifestaciji, ali i za sebe, jer je ovo moj prvi maraton. Beograd je poslao lepu sliku u svet i zahvalio bih se svima što su trčali“, rekao je Mali novinarima neposredno nakon što je ušao u cilj posle pretrčanih 5.000 metara.

Na tradicionalnom Beogradskom maratonu oboreni su svi rekordi pošto učestvuje više od 3.000 atletičara i više od 20.000 ljudi u Trci zadovoljstva.

Znak za start zajedno su dali promoter Kevin Jang, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i direktor Beogradskog maratona Aleksandar Đorđević.


hotsport.rs/tanjug

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter