2
Evrokup

FOTO:STARSPORT

Zvezda propustila da se plasira u finale Evrokupa!

Objavljeno: 09.04.14 u 18:45

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u finale Evrokupa pošto nisu uspeli da sačuvaju prednost od +11 iz Beograda, jer su u Kazanju poraženi od Uniksa sa 84:67 (15:15, 27:21, 23:13, 19:18). 

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Crveno-beli su se držali u prvom poluvremenu, ali se ključni momenat dogodio u trećoj deonici koju su domaći dobili sa 23:13.

Heroj u pobedi Uniksa bio je neverovatni Zizis sa 26 poena, a pratio ga je Gaudlok sa 17 i Kajmakoglu sa 12. Ruski tim je ubacio 10 trojki iz 20 pokušaja, a ključne je ubacio upravo Zizis u trećoj deonici, kao i dva minuta pre kraja za +15.

U taboru crveno-belih, 11 je ubacio Nelson, Marjanović 12, a Katić 10.

Tok meča:

4/4 – Agonija u igri Zvezde se nastavlja, loša organizacija bez ideje u napadu, pa je ponovo +18 – 67:49. Dva minuta su čekali gosti do novih poena, kada je Dženkins pogodio za dva poena. Potom Simonović pogađa za tri poena i vraća samo na trenutak trojkom Zvezdu u život, pošto na drugoj strani istom merom uzvraća Zizis (70:54). Ipak, sjajni Simonović vezuje i drugu svoju trojku za 70:57. Uniks odlazi ponovo na +15, ali ovog puta Blažič vraća trojkom za 74:62, ali Gaudlok lakim ulazom poentira (76:62). Blažič pogađa još jednu trojku, ali Zizis po ko zna koji put uzvraća na isti način – 79:65.  Uniks je do kraja uspeo da sačuva prednost i plasira se u finale.

3/4 – Posle samo dva minuta igre u nastavku, domaći postižu dve brze trojke i dolaze do izjednačenja u ukupnom skoru (49:38), a nakon novih poena Zizisa, Radonjić traži tajm aut (51:38). crveno-beli su u krizi igre, teško organizuju napade, a domaći to kažnjavaju preko Kajmakoglua za +15 – 53:38. Posle tri minuta bez koša, Zvezda smanjuje preko Blažiča sa linije bacanja – 53:39, a potom Nelson dodaje lake poene. Zizis ubacuje novu trojku za 56:41. Posle mini serije Zvezde od 4:0, domaći ponovo dolaze do +13 – 58:45. Posle nekoliko velikih grešaka u odbrani, Uniks lako dolazi do novih poena i novih +15 – 62:47. Raspoloženi Zizis ubacuje novu trojku za najveću prednost od +18 (65:47). U poslednjem napadu, Mitrović pogađa za 65:49.

2/4 – Crveno-beli mnogo bolje otvaraju drugu deonicu i poenima Nelsona uz faul i pogođeno bacanje, kao i novim lakim poenom Marjanovića pod košem, teraju domaće da zatraže prvi tajm aut (17:20). Predah je prijao Uniksu, pošto Harangodi odmah pogađa trojku. Nakon prelepog proigravanja Nelsona za razigranog Marjanovića, Harangudi vezuje drugu trojku – 23:23. Kajmakoglu daje treću trojku u nizu za svoj tim, pa i Dejan Radonjić traži tajmaut. Uniks pravi mini seriju od 5-0, ali Džekins drži korak crveno-belima, vezuje poene sa distance i za tri poena za 30:28. Nakon što domaći prvi put idu na +6, Radonjić traži novi tajmaut, posle kojeg Katić i Nelson smanjuju na 36:34. Domaći u finišu prvog poluvremena preko Kajmakoglua dolaze lako +6 – 42:36.

1/4 – Loš start za crveno-bele pošto sudije sviraju svaki kontakt, pa Nelson posle dva minuta već ima dva faula. Posle dva promašaja Marjanovića pod košem, Veremenko pogađa prvi put na meču. Crveno-beli propuštaju i svoj peti napad da postignu koš, ali na sreću ni domaći nisu uspešni. Zvezda do prvih poena dolazi trojkom Radenovića posle dva i po minuta za 2:3. Posle svojih prvih poena, Raško Katić je nezgodno doskočio zbog čega je morao da napusti teren u vidnim bolovima. Marjanović izjednačuje za 7:7. Eidson pogađa za tri za 10:7, ali Marjanović uzvraća sa dva zakucavanja u naredna dva napada i uz poene Dženkinsa dolazi do novog izjednačenja – 15:15.

Crveno – beli imaju beogradskih +11 (63:52) i 40 minuta ih dele od velikog uspeha i plasaman u finale ovog takmičenja. 

Pre 16 godina ekipa sa Malog Kalemegdana odigrala je svoje poslednje evropsko finale pa bi eventualnim trijumfom u dvomeču sa Rusima, ovaj uspeh bio još veći.

„Definitivno jedna od najvećih utakmica u mojoj karijeri.Idemo na pobedu, samo tako znamo da funkcionišemo. Imamo veru u sopstvene mogućnosti i, što je najvažnije, posle prvog meča nismo upali u zamku i već počeli da razmišljamo o finalu. Svesni smo da smo odradili samo jednu rundu i da sve možemo da upropastimo ako ne pokažemo pobednički mentalitet“ rekao je komandant Zvezdine igre Demarkus Nelson.

Povratnik u Zvezding dres Tadija Dragićević ističe sjajan ambijentu u timu.

„U ekipi vlada odlično raspoloženje. Protiv Borca smo pobedili i ujedno uspeli da se malo odmorimo i regenerišemo, pa se nadam da ćemo svi biti spremni za Uniks kao i da će Radenović moći da igra“ rekoa je Dragićević.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter