1
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EK: Zvezda granitnom odbranom stekla ogromnih +11 pred revanš (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 02.04.14 u 21:15

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su veliku pobedu u prvom meču polufinala Evrokupa pošto su pred punom Arenom savladali Uniks iz Kazanja sa 63:52 (15:18, 20:15, 15:15, 13:4) pa na revanš u Tatarstan nose velikih 11 poena prednosti.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Pune tri četvrtine gledali smo izjednačenu igru, pogađalo se u serijama, ali se u poslednju deonicu ušlo sa svega dva poena vođstva za crveno-bele (50:48), ali je onda na scenu stupila granitna odbrana domaćeg tima koju cele sezone forsira trener Dejan Radonjić. Prve poene Rusi su postigli tek krajem osmog minuta prekinuvši seriju od 11:0 Crvene zvezde. Na kraju su crveno-beli u četvrtoj četvrtini primili svega četiri poena što im je uz solidnu igru u napadu donelo veliku prednost.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Jaka Blažič sa 15 poena, Katić je dodao 14, a dvocifreni sa po 10 poena bili su još Dragićević i Dženkins. U ekipi Uniksa jedini koji je imao zapaženiji učinak u napadu bio je Gudelok koji je posle furioznog početka zaustavljen na 18 poena.

Tok meča:

4/4 – Za tri minuta igre u četvrtoj četvrtini gosti nisu uspeli da postignu koš što je Zvezda iskoristila da se ponovo odlepi na +7 (55:48). Na pet minuta pre kraja meča Zvezda prvi put dolazi do dvocifrene prednosti posle trojke Dženkinsa koji podiže na 58:48, gosti i dalje bez koša u poslednjoj deonici. Na 2:22 do kraja Zvezda ima ogromnih +12 (60:48) i za sada još uvek nije primila koš u poslednjoj deonici, delirijum na tribinama. Gaudlok trojkom prekida seriju crveno-belih od 11:0 u poslednjoj deonici i vraća na 10 poena zaostatka za Ruse.

3/4 – Već na startu trećeg perioda Boban Marjanović je stigao do 10 uhvaćenih lopti, ali uz nešto slabiji košgeterski učinak od svega tri poena. U rovovskoj borbi na obe strane terena ekipe su postigle po šest poena za pet minuta igre u trećem periodu, da bi tadija Dragićević trojkom doneo pet poena prednosti Zvezdi (44:39). Nakon koša Raška Katića proključalo je u Areni za maksimalnih +7 (46:39), a vrlo brzo isti igrač podiže na 48:39. Seriju Zvezde od 6:0 trojkom prekida Meki (48:42). Seriju gostiju od 7:0 dugom dvojkom prekida Čarls Dženkins (50:46).Treći period završen je rezultatom 15:15 pa je tako Zvezda i dalje na samo dva poena predsnoti iako je tokom ovog dela igre došla i do maksimalnih +9.

Zvanično je saopšteno je da današnjem meču u Kombank areni prisustvuje 22.736 gledalaca što je nakon prošlonedeljnih 24.232 na duelu sa Budiveljnikom druga po brojnosti poseta na utakmicama Evrokupa.

U poluvremenu utakmice generaciji 1973/74, odnosno kapitenu Draganu Kapičiću, koja je na današnji dan pre 40 godina osvojila Kup pobednika kupova uručena je replika tog trofeja.

Nakon prvih 20 minuta Crvena zvezda ima dva poena prednosti (35:33). Ponovo je odlična atmosfera u Areni dovela do malog pritiska na domaći tim koji je rešenje za odbranu gostiju pronašao tek u drugom periodu kada su defanzivu Uniksa probijali pored Blažiča koji je bio najefikasniji sa 12 poena, još i Nelson koji je dodao sedam i Dženkins sa pet. na drugoj strani bolji od ostalih prema očekivanju bio je Gaudlok sa 13 poena. hendikep za goste mogla bi da bude povreda Grka Vujukasa.

2/4 – Nakon Zvezdine serije od 7:0 (19:18) trener gostiju trinkijeri bio je primoran da zatraži tajm-aut u ranoj fazi druge četvrtine. Zvezdina serija od 9:0 prekinuta je jednim pogotkom sa bacanja Veremenka kojeg je nesportskim prekršajem zaustavio Nelson (21:19). Prvi koš iz igre gosti u drugom periodu postižu na isteku četvrtog minuta i to trojkom Gudeloka koji je potom ubacio i dvojku za 25:24. Nakon što su crveno-beli imali šest poena prednosti na startu drugog perioda Rusi su vratili rezultatski egal i čak poveli trojkom Kajmakoglua (28:29). Sa pet vezanih poena Jaka Blažič vraća predsnot Zvezdi (35:33), Slovenac već sada na svom kontu ima 12 poena.

1/4 – Nakon polovine prve četvrtine rezultat je 9:8 za Zvezdu, po šest poena za sada su postigli Blažič na jednoj i gudelok na drugoj strani. Prvu osetniju predsnot stekli su gosti koji na isteku devetog minuta imaju šest poena prednosti (12:18). Kod Zvezde nema raspoloženog napadača izuzimajući Blažiča tako da sve pomalo liči na revanš duel sa Budiveljnikom kada je u pitanju ofanziva domaćeg tima. prvi period završen je prednošću tima iz Kazanja od 18:15, ruse očigledno nije impresionirala atmosfera u Areni koja je ponovo popunjena do samog maksimuma.

19.25h – Na pet minuta pre početka meča ostalo je još samo nekoliko desetina praznih mesta na vrhu zapadne tribine, završeno je predstavljanje navijača, utakmica može da počne…

19.10h – „Jedan je Đoković Novak“ puna Arena pozdravila je skandiranjem jednog od najboljih tenisera sveta u poslednjoj dekadi koji se jasno deklarisao kao Zvezdaš iako je igrao za TK Partizan.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

19.03h – Uz skandiranje navijača  „ti si naš kapiten Igore“ u dvoranu je ušao i prošlosezonski kapiten Crvene zvezde Igor Rakočević.

18.57h – Odmah za njima izašli su i košarkaši Crvene zvezde ispraćeni ovacijama Delija

18.55h – Prvi na zagrevanje izlaze košarkaši Uniksa koje je dočekala zaglušujuća buka izazvana zvižducima domamaćih navijača kojih je već oko 15.000 u dvorani.

18.50h – U dvoranu su propraćeni gromoglasnim aplauzom ušli članovi ekipe Crvene zvezde koja je pre 40 godina osvojila prvi evropski trofej za srpsku košarku – Kup pobednika kupova.

18.45h – U sastavima timova nema nikakvih izmena u odnosu na najavljene tako da će u večerašnjem meču nastupiti:

Crvena zvezda: Rebić, Mitrović, Lazić, Blažič, Simonović, Marjanović, Radenović, Katić, Tejić, Nelson, Dženkins, Dragićević

Uniks: Meki, Zizis, herengodi, Sergejev, Veremenko, Vujukas, Sokolov, Kajmakoglu, Gudelok, Ejdson, Kurbanov, Šeleketo

18.35h Najavljeno je da će crveno-bele u ovom duelu uživo bodriti i najbolji srpski i trenutno drugi teniser sveta Novak Đoković.

18.30h – Na 60 minuta do starta utakmice Arena je do pola popunjena, a na severnoj tribini i na donjem i gornjem nivou ostalo je još vrlo malo mesta.

18.10h – Sat i po pre početka meča prvi na zagrevanje od košarkaša Crvene zvezde izašao je Jaka Blažič, a potom su mu se priključili Luka Mitrović, Ivan Radenović i Čarls Dženkins koji je izazvao prave ovacije oko 5.000 gledalaca koji su već ušli u Arenu.

Crveno-beli će večeras od 19.30 u rasprodatoj Areni dočekati Uniks u prvoj utakmici polufinala Evrokupa. Iako su očekivanja čelnika kluba u evrotakmičenjima za ovu sezonu ispunjena, nijedan navijač crveno-belih sigurno se neće zadovoljiti time.

Kako je Nebojša Čović kroz šalu rekao, postojala je i ideja da se pokrije Marakana, kako bi primila sve one koji su zainteresovani za spektakl koji priređuju Delije. Slike prepune Arene sa 24.232 gledaoca obišle su Evropu, a da li ćemo biti svedoci novog rekorda, ostaje da se vidi obzirom na to da je već u ponedeljak dvorana bila rasprodata.

Timu Dejana Radonjića u goste dolazi izuzetno kvalitetna ekipa, kojoj je bez preterivanja, mesto i u TOP 16 fazi Evrolige. Ukoliko žele da zabeleže dobar rezultat, crveno-beli će morati da pored Čarlsa Dženkinsa pronađu bar još jednog igrača spremnog da preuzme odgovornost kada to bude bilo najpotrebnije. Crnogorski strateg u najavi utakmice rekao je da bi bio zadovoljan i pobedom od jeddnog poena razlike.

Ruski ekipa sastavljena je od sjajnih pojedinaca, među kojima prednjači bek Endrju Gaudelok sa prosekom od 19.1 poenom po meču. Do sada u Evrokupu imaju fenomenalan skor od 17-1, a pobede su beležili u proseku sa 22 poena uz neverovatan prosečni indeks od 95.5, a trebalo bi napomenuti da je ovaj tim osvojio pomenuto takmičenje 2011, dok je 2007 igrao polufinale gde je izbačen od Reala. Vujukas, Eidson, Kajmakoglu, Veremenko, ili Dženkins, Nelson, Katić, Blažič. Da li je finale ipak dostižno?
Pratite utakmicu na našem portalu u prenosu uživo sa lica mesta,  a ostale rezultate možete pogledati na našoj Livescore aplikaciji.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter