0
Ostali sportovi

Počela prva ‘Dečija sportska nedelja’ (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 22.01.14 u 14:52

Prvu „Dečiju sportsku nedelju“, u organizaciji Delta Sitija i Sportske akademije Senjak, u atrijumu šoping-mola, u ponedeljak, 20. januara, svečano je otvorio Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, uz prisustvo velikog broja najmlađih posetilaca. Škole fudbala, badmintona, košarke, tenisa i stonog tenisa, kao i časove džudoa, karatea, korektivne i sportske gimnastike, ali i učestvuju na brojnim poligonima za demonstriranje brzine i spretnosti… samo su deo programa „Dečije nedelje sporta“.

Vanja Udovicic na otvaranju - Decija sportska nedelja

„Ministarstvo omladine i sporta podržava sve aktivnosti usmerene na pospešivanje opšteg zdravlja nacije, što se velikim delom postiže i kroz rekreativno bavljenje sportom. Sport mora da postane deo svakodnevnice od najranijeg uzrasta, kako bi deca na vreme usvojila zdrav način života. Mora se apelovati na roditelje da omoguće svojoj deci rekreaciju, a  iz omasovljenja sporta nići ce i neki novi šampioni. Kroz aktivno bavljenje sportom razvijaju se i prave vrednosti – uz zdravo telo dobijamo i zdrav duh“ – izjavio je Vanja Udovičic, ministar omladine i sporta, na otvaranju prve „Dečije sportske nedelje“, u Delta Sitiju.

„U vremenu kada se sve veći broj najmlađih opredeljuje pre za kompjuter, a ne igralište, odlučili smo da u saradnji sa Delta Sitijem organizujemo događaj koji će promovisati sport kao zabavu, druženje, ali i način da deca kvalitetno provode vreme i zdravo odrastaju“ – istakla je Miona Badzevic Anđelkovic, u ime Sportske akademije Senjak.

Utorak, 21. januar

Povodom sve češćih deformiteta kod dece, treneri Sportske akademije Senjak, u saradnji sa timom lekara Republičkog zavoda za sport i Sekretarijata za zdravstvo, u 11 sati, u atrijumu Delta City-ja, održaće radionicu korektivne gimnastike u okviru koje ce fizioterapeuti i treneri predstaviti vežbe koje utiču na pravilan razvoj tela i sprečavaju neka od najčescih oboljenja – ravna stopala i deformitet kicme.

Posebno zanimljiva biće skola fudbala, od 19:30 sati, u okviru koje posetioce Delta Sitija očekuje druženje sa poznatim fudbalerima, predvođenih Savom Miloševićem.

Sreda, 22. januar

U saradnji sa Savezom sa školski sport, gosti prve „Dečije sportske nedelje“, od 10:30 casova, biće učenici škole za decu za posebnim potrebama „Anton Skala“, za koje ce ovom prilikom biti pripremljen posebni sadržaj, kao i program vežbi.

Od 18 sati, u okviru „VIP poligona“ poznate ličnosti ukazaće na značaj bavljenja sportom, pre svega iz zdravstvenih razloga, a kao pravi promoteri zdravog života učestvovace i u takmičenju na posebno postavljenom poligonu za ovu priliku.

Četvrtak, 23. januar

Posebni izazov mladim stonoteniserima bice akcija „Vrati servis Karakaševiću“ – u okviru koje će, od 18:30 casova, ukrstiti rekete sa Aleksandrom Karakaševićem, državnim prvakom i reprezentativcem.

Od 19:30 casova, mladi teniseri imaće priliku da se druže i vežbaju sa selektorima Dejanom Vranešom i Bogdanom Obradovićem, kao i Ilijom Bozoljcem, Viktorom Troickim, Borisom Pašanskim i drugima.

Petak, 24. Januar

U okviru završnice petodnevne manifestacije, od 17:30 casova, biće organizovana velika puzijada na kojoj će se birati najbrža beba, dok će od 20 časova, u saradnji sa KK Partizan i Udruženjem „Plavi krug“, biti održan trening „One team-a“, za decu sa dijabetesom. Učesnici projekta ovom prilikom predstaviće šta su naučili u proteklom periodu, a radionici i treningu „One team-a“ moći ce da se priključe i zainteresovana deca u Delta Sitiju.

Tokom celog dana, u toku trajanja „Dečije sportske nedelje“, od 10 do 22 sata, u atrijumu šoping-mola, biće organizovane radionice i treninzi, a više informacija i detaljniji program možete pronaći  na sajtovima www.deltacity.rs i www.sas.co.rs.

Posebno lepo iznenađenje za mlade sportiste, učesnike “Dčcije sportske nedelje”, bilo je i druženje sa brojnim poznatim sportistima u okviru prva dva dana manifestacije, 20. i 21. januara. Žarko Paspalj, Nebojša Ilić, Miloš Ostojić i Marko Živković, Filip Malbašić – samo su neki od poznatih sportista koji su posetili Delta Siti i trenirali sa najmlađim učesnicima petodnevne manifestacije.

Prvog dana, u okviru Škole košarke, gosti su bili košarkaški as Žarko Paspalj, Nebojša Ilić, tim menadžer KK Crvena Zvezda, kao i košarkaši Mega Vizure, sa kojima su učesnici imali priliku da se druže, ali i da zaigraju na improvizovanim koševima.

Drugog dana “Dečije sportske nedelje” u poseti su bili fudbaleri: Marko Ostojić i Marko Živković – prvotimci FK Partizan, Željko Zerađanin i Marko Grujić – FK Crvena Zvezda, Bogdan Planić, Aleksandar Ješić i Dejan Dražić – OFK Beograd.

„Svaki put kada vidimo mališane kako se raduju našim dolascima nama je puno srce. To nas vrati ne samo u detinjstvo već i u vreme kada smo mi počinjali sa fudbalom. I tada, kao i danas, svi mi imamo svoje fudbalske i sportske idole, a kada možeš i da ih lično vidiš, upoznaš i provedeš vreme sa njima, sigurni smo da to za svakoga predstavlja dodatnu motivaciju da trenira.” – istakao je Miloš Ostojić, fudbaler Partizana.

Marko Živković, takođe prvotimac FK Partizan, je dodao: ”Uzivao sam igrajući se sa mališanima tokom sportske nedelje i nadam se da ću neke od njih videti na našim tribinama i u okviru porodične tribine gde mogu da dođu sa svojim roditeljima. Deca do 10 godina imaju besplatan ulaz na utakmice koje igramo na stadionu u Humskoj i mislim da je to jedan lep doprinos sportu, kao i organizovanje ove sportske nedelje.”

hotsport.rs/Delta City i Sportska akademija Senjak

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter