0
Fudbal

FOTO: Youtube/Screenshot

SPEKTAKULARAN GOL CRNOGORSKOG BISERA: Nanizao pola protivničkog tima pa poslao ‘lepoticu’ u mrežu i podsetio na Savićevića (VIDEO)

Objavljeno: 23.06.22 u 21:30

Pionirska reprezentacija Crne Gore nedavno je odigrala nerešeno u prijateljskoj utakmici protiv Severne Makedonije, a ovaj meč obeležio je Lazar Savović.

Mladi vezista OFK Titograda postigao je jedini pogodak za ‘hrabre sokolove’, na kom bi mu pozavideli i najveći majstori koji nastupaju u najjačim ligama sveta.

Savović je na polovini terena najpre fintom izbacio čuvara, a onda je pored trojice igrača s desnog boka ušao u sredinu, razmenio dva dupla pasa sa saigračima, a onda se bez ikakvih problema ponovo izborio sa trojicom protivničkih igrača i loptu poslao ka daljoj stativi gola koji je branio Trajkovski, od koje se ona vratila u mrežu.

Ovo je bio vodeći gol Crne Gore, koji je Savović postigao u 32. minutu utakmice, da bi nakon serije neiskorišćenih prilika domaće selekcije, Severna Makedinija ‘kaznila’ promašaje pogotkom Gligora Bučkova u poslednjim momentima utakmice, te tako izvukla remi.

Inače, Savović važi za jednog od najtalentovanijih crnogorskih fudbalera u svom uzrastu, a njegov pogodak, mnoge je podsetio na majstoriju koju je izveo legendarni Dejan Savićević, takođe u dresu reprezentacije.

Tada, selekcija SFR Jugoslavije je ubedljivo slavila sa 4:0 Kipar, u meču igranom pre 34 godine, a popularni Genije je takođe izbacio nekoliko protivničkih igrača i posle duplog pasa šuitirao u dalji ugao, samo s desne strane.


(VIDEO:YouTube/Vujke)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter