0
TimeOut

Novak: Mesi i Ronaldo su najbolji na svetu

Objavljeno: 22.11.13 u 17:54

Djokovic

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije želeo da se izjašnjava ko mu je favorit u trci za Zlatnu loptu, Portugalac Kristijano Ronaldo, ili Argentinac Lionel Mesi.

„Pošto sam u Argentini, svi znaju moj odgovor. Ipak, pokušaću da odgovorim diplomatski – njih dvojica su najbolji na svetu“, rekao je drugi teniser sveta za argentinski dnevnik „Diario Ole“.

Đoković je naglasio da izuzetno poštuje sve ono što je Mesi postigao u karijeri.

„On je jedan od najboljih sportista u istoriji. Kada ga gledam kako igra bez greške, pomislim da imamo nešto zajedničko – stalno smo u potrazi za savršenom igrom, stalno želimo da damo ono najbolje što imamo. Nisam ga nikada upoznao, ali mu se svakako divim“, rekao je Đoković.

Srpski teniser je na južnoameričkoj turneji na kojoj je juče u Čileu pobedio Rafaela Nadala, a sada je u Argentini, gde će u nedelju 24. novembra osigrati još jedan meč sa Nadalom, a potom i dubl sa Huan Monakom protiv Nadala i Davida Nalbandijana.

„Posle US Opena sam seo sa svojim timom, kako bismo analizirali šta je ono što treba da promenim u igri. Taj zajednički rad je dao plodove i usledila su dva trijumfalna meseca“, rekao je Đoković, koji je sezonu krunisao pobedom na završnom Mastersu u Londonu.

Prvi reket Srbije je najavio da će se pripremati „u stilu Ramba“ da ponovo sledeće sezone zauzme mesto broj jedan.

„Neće biti lako. Nadal je imao osam – devet fenomenalnih meseci posle oporavka od povrede i potpuno zasluženo zauzima prvo mesto“, rekao je Đoković.

On je poručio da će sledeće sezone biti fokusiran na gren slem turnire.

„Ideja je da osvojim sva četiri. Važan je renking, ali ukoliko budem dobar na velikim turnirima, logično je da ću napraviti skok. Izuzetno bih se radovao da osvojim Rolan Garos, jedini gren slem trofej koji mi ndostaje, a poseban izazov biće mi Nadal“, rekao je Đoković.Prema planu organizatora, Đoković će na stadionu „La Rural“ u nedelju, 24. novembra odigrati singl meč protiv Rafaela Nadala,

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter