1
ATP
Novak Đoković

FOTO: Printscreen

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE: Najbolji svih vremena progovorio o penziji!

Objavljeno: 23.04.24 u 11:12

Nole bi da igra još minimum četiri godine

Novak Đoković, iako se bliži svom 37. rođendanu za mesec dana, nije spreman da razmišlja o penziji. U ponedeljak je peti put u svojoj bogatoj karijeri proglašen za najboljeg sportistu na svetu.

Iako su mnogi očekivali da bi nakon Olimpijskih igara u Parizu, Đoković mogao da razmišlja o završetku karijere, on ima potpuno drugačije planove.

– Moj najvažniji cilj ove godine je osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu. Verujem da je to ostvarivo, inače ne bih ni igrao. Uvek morate verovati da je sve moguće u životu. Ko zna da li ću ponovo imati takvu priliku. Želim da učestvujem na Igrama u Los Anđelesu 2028, ali nikada ne možete biti sigurni šta budućnost nosi – rekao je Đoković u Madridu.

Đoković je odlučio da propusti ovonedeljni Masters u Madridu kako bi se što bolje pripremio za nadolazeće turnire – Rolan Garos, Vimbldon, Olimpijske igre i US open. Istakao je da je ovaj period ključan za njega i da planira da se pojavi na Mastersu u Rimu za dve nedelje.

– Pripremam se za Rolan Garos, Vimbldon, Olimpijske igre i US open, tako da je ovaj period veoma važan za mene. Planiram da učestvujem na Mastersu u Rimu za dve nedelje. Nadam se da ću iduće godine ponovo biti u Madridu. Još uvek sam mlad, imam mnogo vremena za igranje- našalio se Đoković.

Na nedavnoj ceremoniji Laureus u Madridu, Đoković se susreo sa svojim velikim rivalom Rafaelom Nadalom.

– Mnogo poštujem Rafaela. On je dobra osoba i legenda našeg sporta. On je moj najveći rival svih vremena. Nadam se da ću bar još jednom igrati protiv njega. Trenutno ne mogu da pravim nikakve prognoze, ali impresivno je šta je sve postigao u svojoj karijeri, kao sportista i kroz svoju fondaciju, inspirišući mnoge mlade ljude širom sveta – istakao je Đoković.

Đoković je takođe srdačno pozdravio trenutno najvećeg rivala, Karlosa Alkaraza.

– Veliko je što imamo igrače poput Alkaraza i Sinera koji ostvaruju velike stvari u svojim godinama. Brzo napreduju i želim im sve najbolje – zaključio je najbolji sportista sveta.

8
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter