0
Ostali sportovi

Sestre Savić – golf ponos Srbije

Objavljeno: 19.08.13 u 16:08

milena-arijana-savic-golf

Golf u Srbiji u poslednje vreme doživljava pravu ekspanziju, a od prošle godine je dobio pojačanje iz Sjedinjenih Država. U pitanju su sestre Savić Milena i Arijana, koje su odlučile da se takmiče pod srpskom zastavom.

Ljubav prema golfu Mileni i Arijani preneo je njihov otac Rade, koji je došao u Sjedinjene Države kada je imao 14 godina. Za golf se zainteresovao kada je diplomirao, a potom je sve preneo na svoje kćerke, koje su odrasle u Indijani, gde iz turnira u turnir napreduju.

Ipak, zanimljivo je kako su počele da predstavljaju Srbiju. Njihov otac želeo je da upoznaju njegovu porodicu, ali ne i da dugo odsustvuju sa golf terena. Tako je krenuo u potragu za turnirima u Evropi i sasvim slučajno došao na sajt Golf asocijacije Srbije.

„U prvom trenutku sam pomislio da ne postoji šansa da se u Srbiji bave golfom. Razmenili smo nekoliko mejlova, razgovarao sam preko skajpa sa trenerom nacionalnog tima i tako je sve krenulo“ – rekao je Rade Savić.

Na kraju, sestre Savić su pozvane da predstavljaju Srbiju na Svetskom amaterskom timskom prvenstvu u Turskoj prošlog septembra. Pre šampionata, Milena i Arijana su se u Beogradu upoznale sa čelnim ljudima srpskog golfa i ostale odušavljene.

„Naš otac je želeo da pomognemo da se golf u Srbiji promoviše, a i da upoznamo svoje nasleđe. Igranje na tom šampionatu nam je pomoglo da učinimo obe stvari“ – rekla je Arijana.

To je ujedno bio prvi put da Srbija učestvuje na ženskom Svetskom amaterskom timskom prvenstvu i sestre Savić ističu da su imale neverovatnu podršku.

22-godišnja Milena je prošlog decembra diplomirala na Univerzitetu Džordžije. Njena dve godine mlađa sestra Arijana trenutno pohađa Univerzitet Misuri.

„Milena i ja smo jedna drugoj najveća podrška i bilo je zabavno što smo zajedno iskusile učešće na tom šampionatu. Imale smo malo teži posao, pošto smo samo nas dve bile u timu, što znači da nismo imale prava na grešku“ – rekla je Arijana.

Na kraju, sestre Savić su završile takmičenje na 44. mestu.

„Nismo toliko razmišljale o rezultatu tada. Neverovatno je bilo igrati sa svojom sestrom u timu. Dobile smo šansu da naučimo dosta o drugim kulturama i shvatile smo koliko je posebno igrati igru koju toliko volite. Golf je isti svuda i to je jedna od onih stvari koje imamo zajedničko“ – zaključila je Milena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter