0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Austrijanci odoleli u Zrenjaninu

Objavljeno: 07.04.13 u 20:09
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Rukometna reprezentacija Srbije osvojila je samo jedan bod u meču 4. kola kvalifikacione Grupe 7 za plasman na Evropsko prvenstvo u Danskoj pošto je u Zrenjaninu protiv Austrije odigrala 30:30 (16:14).

Loše je naša reprezentacija otvorila ovaj meč pa je dozvolila rivalima da vrlo brzo dođu do čak četiri gola prednosti (1:5). Ništa u tim momentima nije funkcionisalo u igri našeg tima pa je Veselin Vuković bio primoran da u ranoj fazi meča pozove prvi tajm-aut. Donelo je to određeni pomak te su „orlovi“ u 14. minutu uspeli najpre da dođu do izjednačenja (7:7), a ubrzo potom i do dva gola prednosti (10:8). Međutim, ponovo su usledile oscilacije pa su Austrijanci uspeli da vrate meč u egal (13:13, 14:14), da bi naši momci sa dva pogotka u poslenjem minutu uspeli na poluvreme da odu sa solidnom prednošću.

Kada je Momir Ilić početkom drugog poluvremena podigao na 17:14 svi smo se ponadali da ćemo uz pobedu uspeti i da nadoknadimo zaostatak iz prvog meča odigranog u Gracu (28:31), ali je naš tim u tom trenutku ponovo jednostavno stao. U narednih 11 minuta usledila je serija Austrijanaca od 8:2 što im je donelo vođstvo od 22:19. Ono što nikako nije valjalo u tim momentima je činjenica da smo golove primali sa igračem više u polju, a da sa druge strane nismo uspevali da savladamo večeras odličnog Nikolu Marinovića.

Probao je Vuković i sa promenom golmana, ali ni Abadžić nije uspevao da zaustavi udarce večeras posebno raspoloženih azustrijskih reprezentativaca. Međutim, malo po malo naš tim je smanjivao zaostatak da bi u 54. minutu golom Nikčveića poveo sa 27:26. A onda ponovo ista priča, prazni minuti u našoj igri što koriste Austrijanci i serijom 3:0 stiču dva gola viška.

Momir Ilić je na isteku 59. minuta uspeo da donese izjednačenje našem timu, ali su gosti preko Božovića ponovo stekli gol viška, da bi tačku na ovaj meč stavio Beljanski (30:30).

Najefikasniji u našem timu bio je Nikčević sa osam pogodaka, Vujin je dodao sedam, a Ilić pet, dok su na drugoj strani sa pet pogodaka bolji od ostalih bili Santos, Veber i Silađi.

Posle četiri odigrana kola Rusija ima šest bodova, Austrija i Srbija po pet, dok je Bosna i Hercegovina bez poena. Problem za naš tim je što više ne odlučuje o svojoj sudbini jer ima lošiji međusobni skor od Austrijanaca.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter