0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

PREDSEDNICA SAVEZA ODUŠEVLJENA ZBOG USPEHA: Milena Delić dočekala rukometaše i rukometašice! (FOTO)

Objavljeno: 09.07.22 u 11:50

Dve medalje za rukometne selekcije!

Rukometaši i rukometašice Srbije vratile su se sa Mediteranskih igara u Oranu sa bronzanim odličjima oko vrata. Rukometašice su u utakmici za treće mesto bile bolje od Portugala, dok su rukometaši u borbi za odličje slavili protiv Severne Makedonije. Odlično izdanje naših selekcija rezultiralo je odličjima u obe konkurencije za ukupno 31 medalju koji je Tim Srbije osvojio na Mediteranskim igrama.

Predsednica Rukometnog saveza Srbije, Milena Delić dočekala je članove našeg nacionalnog tima na aeorodromu Nikola Tesla po povratku u Srbiju, čestitala im na ostvarenom rezultatu i istakla ponos zbog postignutog uspeha.

– Verovala sam u ovakav ishod, možda sam se potajno nadala i nekom sjajnijem odličju, ali zaista sam verovala da možemo osvojiti jednu od medalja. Uoči takmičenja sam iskreno više verovala da je to pre moguće kod muške selekcije nego kod devojaka, ali igrom slučaja su nas devojke prve iznenadile i obradovale, pa su u nastavku dana uspeh potvrdili i momci. Verovala sam u njih zaista zato što imamo talentovanu decu. Imamo rukometašice i rukometaše koji igraju domaću ligu i pokazuju određeni talenat, ali nisu imali priliku da se nađu na nekom velikom takmičenju i mislim da su ove Mediteranske igre prava mera za ovakve selekcije. Ovo je iskustvo koje ne mogu da nadoknade ni na jedan drugi način. Kada prerastu juniorsku selekciju, a nisu još sazreli za A selekciju ove međunarodne utakmice su im od izuzetnog zanačaja. Imali su priliku da odigraju po šest takmičarskih utakmica, uz to i prijateljske susrete i trening utakmice koje su takođe bile jake i to je za njih jedno ogromno iskustvo. Sigurno može da bude veliki benefit svima njima za neka buduća okupljanja i za sve izazove koji ih očekuju u budućnosti.

Dve medalje osvojene na Mediteranskim igrama su za naš rukomet od izuzetnog značaja

– Ove osvojene medalje su od izuzetnog značaja. Vidim da neko ove uspehe podcenjivački gleda, ali Mediteranske igre su kao i svako takmičenje izuzetno bitno, a čim je pod okriljem Olimpijskog komiteta znači da je jako ozbiljno i zaista ne može da se potceni. Bilo je tu ekipa, pogotovo afričkih koje su došle u kompletnim sastavima, jer se pripremaju za Prvenstvo Afrike koje predstoji. Ostale reprezentacije su bile u kombinovanim sastavima, ali naravno svi su imali želju da budu što konkurentniji kako bi bili u prilici da osvoje neku od medalja. Ovo je zaista veoma značajno, rukometaši nisu osvajali medalje na Mediteranskim igrama od 2009. godine, tako da je ovo važno i za srpski sport i za rukomet. Obe naše selekcije su osvojile medalje i zaista sam srećna i ponosna na sve njih.

Selektori Toni Đerona i Uroš Bregar su predvodili naše reprezentacije i bili u prilici da rade sa talentovanim igračicama i igračima sa kojima nisu imali priliku da rade u prethodnom periodu. Bila je ovo šansa da se pojedinci nametnu, a da sa druge strane selektori vide nove kandidate za buduće akcije A selekcija.

FOTO: RSS

– Ovo je od nemerljivog značaja za sve igračice i igrače koje su bili u Alžiru, a pogotovo je bitno što su oba selektora A selekcija bili sa ovim ekipama i imali priliku da se upoznaju sa rukometašicama i rukometašima od kojih su većina bili debitanti. Bila je ovo šansa da vide koliko oni mogu da pruže u ovakvim okolnostima, na koga može u budućnosti da se više računa, a u kom segmentu mogu još da napreduju. Selektori sad imaju širu sliku ko je na pragu da uđe u A selekciju, a ko će morati još da radi. Nismo još imali priliku da izvršimo detaljne razgovore sa selektorima, to nas očekuje u narednim danima. Ono što je sigurno je da su srećni što su osvojili medalje prvenstveno, a sada imaju i neku širu sliku na koga mogu u budućnosti više da računaju. Ima kandidata i to je ono što me raduje –  smatra predsednica Milena Delić i zaključuje:

– Svi smo pod ushićeni zbog ove dve medalje i to je značajno za kompletan naš rukomet, kako zbog medalja, tako i zbog sastava u kojima su ekipe putovale. Bez ovakvih selekcija i ovakvih takmičenja i kontinuiteta u radu sa tim selekcijama ne može da se računa da će oni napredovati samim tim što igraju samo našu ligu ili igraju u klubovima u inostranstvu čije lige nisu velike jačine. Ovo jeste budućnost rukometa i sigurno je da će iz ovih selekcija biti igrača koji će igrati, a jednog dana pretpostavljam i biti nosioci igre u A selekcijama.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter