Selektor muške rukometne reprezentacije Jovica Cvetković rekao je danas da je Poljska izuzetan protivnik, ali da njegova ekipa neće dozvoliti iznenađenje.

– Učinićemo sve da damo 100 odsto na terenu i nađemo se na Svetskom prvenstvu, na kome nam je i mesto – izjavio je Cvetković na konferenciji za novinare u hali ‘Čair’ u Nišu.


Cvetković je rekao da reprezentacija Srbije proteklih osam meseci ‘krvarila’ da bi se našla u situaciji da sama odlučuje o svojoj sudbini. Prema njegovim rečima, ekipa se u proteklih nekoliko dana susrela sa nizom neprijatnosti, poput povreda i opravdanih otkaza.

– Pripreme smo sveli na par treninga u kompletnom sastavu, koje jesmo krenuli nekoliko dana ranije nego obično – izjavio je Cvetković.

On je rekao da su njegovi igrači imali dugo prvenstvo i istrošeni su, ali da skupljaju poslednje atome snage da bi dobro odigrali u ‘Čairu’.

Rukometaš Petar Nenadić rekao da se Srbija pobedama protiv Rumunije iskupila protiv poraza protiv Belorusije.

– Nemamo pravo na kiks. Znamo da je ‘Čair’ naša kuća i da ćemo imati vetar u leđa – istakao je Nenadić.

Selektor ženske rukometne reprezentacije Ljubomir Obradović rekao je da njegova ekipa očekuje pobedu u baražu za Svetsko prvenstvo protiv Italije.

– Nadamo se dobroj igri, devojke su dobro raspoložene. Na putu smo da napravimo pomak u našem ženskom rukometu – izjavio je Obradović.

Rukometašica Anđela Janušević kazala je da je utakmica sa Italijom samo mali korak u nizu koji će reprezentacija Srbije imati u narednom periodu.

Utakmica ženske reprezentacije počeće sutra u 18.00 u hali Čair, a muške u 20.45 na istom mestu.