1
Ostali sportovi

„Još nisam svestan šta sam postigao“

Objavljeno: 03.03.13 u 20:41

dudas-geteborg

Najbolji srpski višebojac Mihail Dudaš osvojio je bronzu na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Geteborgu, a posle takmičenja rekao je da je prezadovoljan uspehom. Dudaš je do najvećeg uspeha svoje karijere došao sa 6.099 bodova, 273 manje od evropskog šampiona Elka Sintnikolasa iz Holandije.

„Veoma sam zadovoljan takmičenjem, od početka je bilo na visokom nivou u skoro svim disciplinama. Ni do jednog uspeha se ne dolazi lako, ali moram da kažem da sam se potpuno koncentrisao na Evropsko prvenstvo i još uvek nisam svestan šta sam postigao. Želeo bih da se zahvalim porodici, mom timu koji radi sa mnom i svim ostalim ljudima koji su verovali u mene. Ovaj uspeh posvećujem njima“ – rekao je Dudaš.

Mladi Subotičanin je u Geteborgu postavio pet ličnih rekorda, a sa 6.099 bodova nadmašio je prethodni nacionalni rekord, čiji je i bio vlasnik.

„Bio sam koncentrisan od prvog do poslednjeg takmičenja. Jurio sam rezultat, bio je puno emocija. Publika je bila sjajna, hala neverovatna, i sve to me je nateralo da dam sve od sebe i isplatilo se. Sa druge strane, nisam znao da će biti ovako teško. Na 1.000 metara sam dao više od maksimuma da bih došao do odličja. U takmičenju, najviše sam izgubio u skoku motkom i sigurno je da ću sigurno sledeći put biti mnogo bolji, jer sam svestan na čemu moram više da radim“ – naglasio je srpski atletičar.

Sezona u dvorani je sada završena i Dudaš kreće sa pripremama za takmičenja na otvorenom na kojima ima najviše ciljeve.

„Sada mi sledi odmor, a potom priprema za sezonu na otvorenom. Ovim rezultatom sam pokazao da mogu da se borim u desetoboju na visokom nivou.“

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title & on google I just whent and bookmark it. I am tottaly a new fan of that blog! I enjoy blogs and am happy to find this place where i can gush about all things!
    uKristenBoeB

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter