0
Ostali sportovi

Novi državni rekord Ivane Španović

Objavljeno: 16.02.13 u 17:06

ivana-spanovic

Najbolji srpski atletičari ostvarili su odlične rezultate na dvoranskom šampionatu Srbije u Novom Sadu i tako pokazali da u odličnoj formi očekuju balkanski i evropski šampionat koji će se održati u naredna dva vikenda u Istanbulu, odnosno Geteborgu.

Ivana Španović je u skoku u dalj postavila novi nacionalni dvoranski rekord sa preskočenih 6,65 metara. Najbolji srpski desetobojac Mihail Dudaš ostvario je odlične rezultate u tri discipline u kojima se takmičio.

Dudaš je pobedio na 60 metara sa preponama u vremenu od 8.19 sekundi, skoku u dalj sa 7,31 metara, dok je u bacanju kugle bio peti sa hicem od 14,22 metara, što mu je najbolji rezultat ove sezone. U bacanju kugle trijumfovao je Asmir Kolašinac sa izvanrednih 20,45 metara.

Srpski desetobojac Dudaš posle takmičenja nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima. On će u Istanbulu učestvovati u skoku motkom i trci na 60 metara sa preponama, dok će u Geteborgu biti u konkurenciji sedmobojaca.

„Opravdao sam očekivanja i prezadovoljan sam postignutim rezultatima. Ovo je bila sjajna uvertira za ono što me čeka na balkanskom i evropskom prvenstvu“ – rekao je Dudaš.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter