Petar-Nenadic

Povezane vesti

Jedan od igrača koji najbolje poznaje Poljsku, narednog protivnika naše rukometne reprezentacije, je Petar Nenadić koji je uveren je da „orlovi“ mogu i do četvrte pobede na Svetskom prvenstvu u Španiji.

„Dosta dobro igraju u odbrani. U napadu nemaju mnogo rotacija, ali znaju šta hoće. Došli su sada Marcin Lijevski i Grabarčik, koji će ih pojačati i proširiti taj broj igrača u rotaciji. Neće biti lako, čeka nas težak meč, ali znamo šta hoćemo i idemo ka tom cilju. Ne daj Bože, u slučaju nekog lošeg rezultata, imamo meč sa Slovencima da popravimo stvari. Moramo da uđemo koncentrisano i motivisano, da damo maksimum i verujem da će to biti dovoljno“, rekao je Nenadić i otkrio glavne mane Poljaka:

„Stiže ih umor u drugom poluvremenu. Nemaju dovoljan fond bekova. Naš cilj će biti da ih slomimo ritmom koji ćemo moći da izdržimo uz veću rotaciju. Daleko od toga da ih neko sme potceniti, jer imaju vrhunske igrače poput Lijevskog, Jureckog, Šmala. Godinama su među osam najboljih na svetu. Pobedom bismo dosta toga rešili u grupi“, zaključio je Nenadić.