0
Ostali sportovi

Fiat stao uz OKS

Objavljeno: 16.01.13 u 17:39

Divac-Ferera-fica

Na svečanosti u beogradskom hotelu „Metropol Palace“ generalni direktor kompanije Fiat Automobili Srbija, Antonio Ćezare Ferara, i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Vlade Divac, potpisali su Ugovor o sponzorstvu kojim se ova kompanija, lider u automobilskoj industriji u Srbiji, već u prvoj godini novog olimpijskog ciklusa priključila sponzorskom pulu „Mi smo tim Rio 2016“.

ferara-divac

Sportisti koji u individualnim sportovima osvoje zlatnu medalju na igrama u Riju 2016, od Fiata će na poklon dobiti Fiat 500L, dok će timovi koji dođu do zlatnog olimpijskog odličja osvojiti 500L koji će Fiat pokloniti njihovom savezu.

fiat-sportisti

„Veliko nam je zadovoljstvo da kao kompanija sa globalnim olimpijskim iskustvom budemo prvi u ovom četvorogodišnjem projektu i da aktivno podržimo, ne samo pripreme najboljih srpskih sportista za Rio 2016. godine, već i da učestvujemo u stvaranju mladih, budućih talenata koji su definitivno s ponosom stvoreni u Srbiji! Duboko verujemo da Fiat zajedno sa Olimpijskim Komitetom predstavlja Tim za Rio“, rekao generalni direktor kompanije Fiat Automobili Srbija, Antonio Ćezare Ferrara na današnjoj svečanosti.

Divac-fica

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Vlade Divac, zahvalio se na podršci i poželeo kompaniji Fiat dobrodošlicu u olimpijsku porodicu Srbije.

„Kompanija Fiat Automobili Srbija je lider u automobilskoj industriji u Srbiji, a naši najbolji sportisti svakako zaslužuju podršku najboljih. U ime Olimpijskog komiteta Srbije i naših sportista, zahvaljujem se ljudima iz kompanije Fiat, što su već na početku novog olimpijskog ciklusa prepoznali važnost 2013. godine i doneli odluku da podrže naše sportiste u godini koja je presudna za njihov uspeh na Igrama 2016. jer ovo jeste godina u kojoj oni počinju sa građenjem rezultata koji će svima nama doneti radost u Riju“.

Milica-Mandic

Ovom prilikom javnosti su predstavljeni sportisti i timovi koji su postignutim rezultatima u prethodnoj godini ostvarili kriterijume na osnovu kojih će u 2013. biti uključeni u program finansiranja olimpijskih priprema od strane Olimpijskog komiteta Srbije.

Prema usvojenim kriterijumima Olimpijskog komiteta Srbije, 59 sportista iz individualnih sportova i sedam reprezentacija iz ekipnih sportova (muška vaterpolo, muška i ženska odbojkaška selekcija, muška i ženska košarkaška selekcija i muška i ženska rukometna selekcija) uključeni su u programe finansiranja olimpijskih priprema od strane OKS u prvoj godini olimpijskog ciklusa Rio 2016.

U ime sportista prisutnima se obratila olimpijska šampionka iz Londona, Milica Mandić.

„Nakon velikog uspeha koji smo napravili u Londonu, daćemo sve od sebe da vas u Riju obradujemo još više i kući donesemo još više odličja. Automobil će nam svakako biti i dodatna motivacija“.

Milica-Mandic-fica

Milica se na značajnoj podršci zahvalila Olimpijskom komitetu, Ministarstvu omladine i sporta, ali i kompaniji Fiat koja je odlučila da podrži naše sportiste.

Svečanosti je prisustvovala i ministarka Omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, Alisa Marić.

„Drago mi je da se Fiat priključio sponzorskom pulu OKS i što podržava pripreme i nastupe naših sportista. Pozivam privredu u Srbiji da se uključi aktivno u podršku srpskom sportu, kako bismo sutra osvojili nove medalje i nizali nove uspehe“, rekla je ministarka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter