0
Košarka
Jokić

FOTO: Denver Nuggets/X

HRVAT UZVRATIO KUKOČU: „Niko ne može prići Jokiću!“

Objavljeno: 02.04.24 u 09:05

Mišljenje Tonija Kukoča o Jokiću je izazvalo burne reakcije

Izjava Tonija Kukoča da Nikola Jokić nije najbolji igrač s prostora bivše Jugoslavije koji je ikada igrao u NBA ligi izazvala je pravu buru u košarkaškom svetu. Kukočev romantičarski pristup starim vremenima nije naišao na odobravanje kod svih, a mnogi u Americi su bili šokirani ovom tvrdnjom.

Sada se oglasio i Neven Spahija, poznati hrvatski košarkaški stručnjak, iznoseći svoje mišljenje u kojem nema pristrasnosti izazvane slavnom igračkom prošlošću.

Jokić je za Spahiju nešto posebno

Kukoč smatra da Jokić još nije na nivou Divca, Rađe ili Sabonisa, što je izazvalo burne reakcije, kako u Evropi tako i u Americi. Međutim, Neven Spahija, rešen da iznese svoje viđenje situacije, ističe drugačiji stav.

Sport je interesantan upravo zbog ovakvih stvari, jer svako ima svoje mišljenje, a onda iz toga proizlaze kontroverze nakon kojih krenu brojni neprimereni komentari. Toni Kukoč je jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena i ima pravo na mišljenje. Nije mi jasno zašto se neko ljuti.

Ne želim da komentarišem ono što je Toni rekao, ali mogu reći svoje mišljenje. Nikola Jokić je apsolutno najbolji centar koji je iz Evrope došao u NBA. Dvostruki MVP, MVP finala, čovek koji je na svojim leđima doveo klub do titule prvaka NBA, momak čije su brojke neverovatne. Nikola Jokić je igrač koji svakodnevno unapređuje košarku.

Dakle, njegov kvalitet je neospornog nivoa. Ne postoji evropski centar koji može da se poredi sa onim što Jokić pruža. Imamo potpuno različite poglede od Kukoča, ali ne smeta mi njegovo mišljenje. Video sam tu izjavu na američkim sajtovima. Toni je tamo igrao dugo, ima svoje mišljenje i to je to – objasnio je Spahija.

Kukočeva izjava je izazvala podsećanje na vremena kada su igrači kao što su Dražen Petrović, Toni Kukoč i Dino Rađa otvarali put za Evropljane u NBA ligi. Ovaj period, kako ističe Spahija, bio je ključan za promenu stava NBA lige prema evropskim igračima. Danas, svedoci smo da su NBA timovi shvatili bogatstvo talenta koje se krije u Evropi. Nikola Jokić je svetli primer uspeha koji dolazi iz tog dela sveta.

4
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter