0
Ostali sportovi

Legendarni srpski vaterpolista Igor Milanović rekao je da će on biti novi selektor sem u slučaju da se nešto nepredviđeno desi.

Spreman za mesto selektora

Objavljeno: 30.10.12 u 23:14

Posle iznenađujuće pobune osmorice reprezentativaca protiv Dejana Udovičića i njegovog, to je sasvim izvesno, razrešenja dužnosti selektora u narednim danima, upražnjeno mesto biće omiljena tema medija i javnosti u kontekstu „licitacije“ imenima iz vaterpolo sveta.

Proslavljeni reprezentatvac Jugoslavije i dugogodišnji, bivši trener VK Partizana,  Igor Milanović se sam javio preko „Sporta“.

Milanović je rekao da bi sigurno prihvatio poziv selektora.

„Kako da nisam spreman! Ukoliko mi ponude selektorsko mesto, sigurno bih ga prihvatio, jer je kompatibilno, vrlo blisko mom privatnom životu. Ukoliko ne bude ‘radila’ kuhinja i neke radnje, ne bi trebalo da bude spora oko toga da ja budem selektor.“

Na pitanje da obrazloži tu tvrdnju, Milanović je rekao:

„Već sam se rezultatima, evropskom titulom sa Partizanom, i radom dokazao. Ne bi trebalo zaboraviti da sam imao lošiju ekipu, bez Filipa Filipovića, a Partizan je odigrao dve najbolje svoje sezone. Ako se gleda i sudi po zaslugama, zatim po rezultatima, i na kraju po radu i ostvarenom, nemam konkurenciju za selektorsku poziciju. To su činjenice koje me izbacuju u prvi plan. I favorizuju“.

„Mnogo sam nezadovoljan strukom. Treneri su već poodavno u ofsajdu. Kult reprezentacije i igranja za nju je izgubljen. I disciplina je na klimavim nogama, dobro je popustila“, rekao je Milanović, „Strašno je da su reprezentativci preuzeli ulogu da smene dosadašnjeg selektora, a članovi Stručnog saveta su izigravali ’neverne Tome’. Posle svega, zgrožen sam. Postavljam javno pitanje: Zašto su igrači morali da reaguju na lažni izveštaj Dejana Udovičića posle Olimpijskih igara u Londonu. Da paradoks bude veći, taj sramni izveštaj su osvojili članovi Stručnog saveta VSS. I, sada je jasno zašto su ostavke podneli Šoštar i Perišić“.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter