0
Fudbal

Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers-Reprezentacija Srbije Srbija v Irska head coach Dragan Stojkovic Piksi Beograd, 24.03.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

PIKSI NAJAVIO OFANZIVU: Stojković ističe da neće menjati pristup, a otkrio je i šta ga je oduševilo na prethodnom meču’

Objavljeno: 11.10.21 u 15:49

Cilj je jasan!

Fudbalsku reprezentaciju Srbije očekuje velika borba za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Orlovi u utorak od 20 časova i 45 minuta dočekuju Azerbejdžan na stadionu ‘Rajko Mitić’, a u poslednjem kolu ih očekuje verovatno i odlučujući duel sa selekcijom Portugala.

Dan uoči utakmice sa Azerbejdžanom, oglasio se selektor nacionalnog tima Srbije, Dragan Stojković. 

-Fudbal se mnogo promenio i danas mogu svi da ga i te kako dobro igraju. Utakmica u Luksemburgu je bila takmičarska, veoma važna, tako smo je i shvatili, i zato smo i pobedili. Stvorili smo devet šansi za gol, na kraju pobediti 1:0, 2:0 ili 3:0 ne menja ništa. Ne može svaka šansa da bude gol. Analizirali smo taj meč i jako me raduje pristup igrača, zaista su je ozbiljno shvatili, a moram da kažem da smo pred taktičke, tehničke, fizičke pripreme imali i psihološku pripremu, jer nismo smeli da napravimo grešku, bio je to meč koji je morao da se pobedi, što nije lako – počeo je čuveni Piksi.

Stojković je oduševljen željom i trudom svojih izabranika.

Sergej i Tadić su pretrčali po 12,5 kilometra, Vlahović 11,5, i dva defanzivca Nastasić i Veljković po 11. Sa te strane trener može da bude samo zadovoljan. Ta pobeda je nagrada za angažovanje i profesionalan odnos prema reprezentaciji, ali ljudi očekuju da na svakoj utakmici date po četiri-pet golova, što je apsolutno nemoguće.

Novinari su želeli da selektor oceni kako je funkcionisao tandem Mitrović-Vlahović.

-A, što ne bi funkcionisali? To su naši napadači, imamo Vlahovića, Mitrovića i Jovića, zadovoljan sam s onim što imam. Mislim da se slažu, govore istim jezikom, nema zbog čega da se ne razumeju. Bitno je da daju sve od sebe i da igraju za tim, gaje timski duh i to potvrđuju iz meča u meč.

Čak šestorici fudbalera preti suspenzija zbog žutih kartona. Na spisku igrača koji posebno moraju biti pažljivi, nalaze se Mitrović, Tadić, Gudelj, Radonjić, Maksimović i Spajić.

-Svesni smo kome sve prete kartoni, ne samo njima, već još trojici igrača. Imamo dovoljno vremena da razmislimo o timu, odlučiću na dan utakmice, treba biti dovoljno pametan i napraviti tim koji je sposoban da reši meč u svoju korist.

Stojković se dotakao i teme o gol razlici. Ovaj faktor bi potencijalno mogao da odluči ko će se direktno plasirati na Svetsko prvenstvo.

-U fudbalu je sve važno, najpre da budete bolji od protivnika i pobedite. Naravno da je bitna i gol razlika, ali pre toga treba da igramo dobar fudbal i da pobedimo.

Piksi je najavio ofanzivu Orlova i istakao da se pristup neće menjati.

-Šta, sad ćemo kao da menjamo nešto, da igramo defanzivno? Igraćemo s onoliko napadača koliko bude potrebno. Meč sa Azerbejdžanom shvatamo izuzetno ozbiljno, znamo koliko je važna, ništa manje od svih do sada. Protivnik može dosta problema da vam stvori, moramo da budemo jako oprezni i 100 odsto fokusirani na svoju igru i ono što želimo da pokažemo na terenu – zaključio je Stojković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter