Vaterpolo klub Partizan poslednjih deset godina prolazi kroz veliku finansijsku krizu, ali čini se da je sada klub dotakao dno.

Crno-beli bi za vikend trebalo da otputuju u Split na meč sa Jadranom u okviru Regionalne lige. Ipak, ta utakmica je neizvesna, pošto naš najtrofejniji vaterpolo kolektiv nema para da plati autobus.


– Nemamo nikakve prihode! Nemamo nijednog sponozora! Pravo da vam kažem, nemam više ni koga da zovem. Na sve načine i preko mnogih prijatelja dovijala sam se kako bih obezbedila novac za prevoz i smeštaj – rekla je za ‘Kurir’ direktorka Partizana, Tatjana Rakas i dodala:

– Novac za odlazak u Split nemamo! Na gostovanja smo išli autobusima poput onog iz kultnog filma “Ko to tamo peva”. Spavamo u najjeftinijim i najbednijim mogućim hotelima, koji su u stanju raspada, samo da bismo došli do bazena i odigrali utakmicu.

Partizan je na ivici gašenja.

– Znate šta, da se ovde radi o nekoj bahatosti, da se ja nešto rasipam parama ili kradem, pa da razumem da se ovaj klub stavi na marginu, ali ovako… Pa, nama tri dana deca ne treniraju jer nemamo mazuta. Temperatura vode je 23 stepena. Imamo 350 dece koja vole vaterpolo, koja žele da budu novi Filipovići, Mandića, Jakšići, ali bez elementarnih uslova… Šta da vam dalje pričam, klub je na ivici gašenja, ovakva situacija je neizdrživa – zaključila je Tatjana Rakas.