1
Ostali sportovi

PITSBURG SA 2:0 IDE U TENESI: Pingvinsi za tri i po minuta ukrotili „predatore“ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 01.06.17 u 09:50

Hokejaši Pitsburg Pingvinsa uspeli su da odbrane prednost domaćeg leda po drugi put u ovogodišnjem Stenli kup finalu. Oni su u „Pi-Pi-Dži Pejnts Areni“, posle preokreta, savladali Nešvil Predatorse 4:1 (1:1, 0:0, 3:0). Vesnik ove pobede, kao i prethodne, bio je sjajni ruki, Džejk Gencel koji je postigao prva dva pogotka za domaće na meču.

Posle monotonog početka meča, Pontus Aberg, krilo Predatorsa, je digao sve na noge. Posle asistencija Viktora Arvidsona i Majka Fišera, višestrukom driblinzima prvo je izbacio Oli Matu, pa golmana, Meta Marija, postignuvši tako prelep gol za 0:1. Pri vođstvu „predatora“, Kale Jernkrok je imao odličnu priliku da udvostruči prednost. Iako je imao čistu situaciju, skoro nebranjen gol, on je pogodio samo Marija u glavu. Nedugo zatim usledila je kazna Pitsburga. Dogodio se pravi „deža vi“ iz prethodnog meča. Gencel, je šutirao, a golman Nešvila, Peka Rine, kiksirao za poravnanje rezultata – 1:1. Asistencije su upisali Konor Širi i Kris Kunic.

Tokom druge trećine ritam je bio znatno lošiji, s dosta fizičkih duela. Predatorsi su bili malo bolji rival, što se ogleda i u činjenici da su imali 14 šuteva u okvir gola, dok su „pingvini“ imali osam manje. Ipak mreže su mirovale. Ali to je samo bilo zatišje pred buru.

To je bila bura Pitsburgovog napada, koji je za nešto manje od tri minuta nastavka postigao tri gola. Na prvi gol u poslednjem periodu čekalo se čitavih deset sekundi. Ubrzo posle „fejs-ofa“ Ron Hejnsei je dodao pak za Brajana Rasta koji je šutirao ka golu, Rine je odbranio, ali na odbitak je natrčao, niko drugi do, Gencel koji je ovim golom upisao čak 12. pogodak u ovogodišnjem Stenli kup plej-ofu. Posle tri minuta igre usledio je novi gol. Na dodavanje Meta Kulena, Fil Kesel je centrirao, a Skot Vilson je zakačio pak, što je bilo dovoljno da prevari centra gostiju, Vernona Fidlera, koji je postigao autogol – 3:1. Desetak sekundi je bio aktivan taj rezultat, jer je na asistencije Ijana Kola i Kunica, sjajni Jevgenij Malkin postigao gol, drugi u ovoj seriji – 4:1. Njemu je falila samo asistencija za „Gordi Hau het-trik“, pošto se, pored gola, i potukao. Posle ovog pogotka Juse Saros je stao ispred gola „predatora“. Do kraja su Pingvinsi postigli još jedan gol. Brajan Domulin je savladao čuvara mreže Nešvila, ali je Piter Laviolet uložio čelendž zbog ofsajda Kulena, koji je uvažen. Ostatak meča Pitsburg je rutinski priveo kraju.

(Youtube/NHL)

Iako su domaći hokejaši ubedljivo slavili, ipak ne treba zaboraviti ogroman doprinos njihovog trenera, Majka Salivena. Saliven je vukao prave poteze u pravim trenucima, tako da je i on, kao i cela ekipa, saslužio reči hvale. Igrač utakmice je dvadesetdvogodišnji ruki, Džejk Gencel.

Sad se serija seli u „Bridžston Arenu“. Meč će početi u nedelju, dva sata posle ponoći.

Pripremio: Luka Totaj

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter