0
The Best Of

Twitter/Screenshot

VREMEPLOV: Čudesne ‘makazice’ Pitera Šmajhela njegov sin Kasper je ponovio 17 godina kasnije (VIDEO)

Objavljeno: 29.11.16 u 23:58

Kakav otac, takav i sin. Čije su ‘makazice’ lepše?

Koliko puta ste do sada čuli za izreku ‘iver ne pada daleko od klade’? U slučaju porodice Šmajhel, tačnije oca Pitera i sina Kaspera, ona se potvrdila i u golmanskim veštinama, ali i u atrakcijama kada se radi o napadu.

Piter Šmajhel je svoje napadačke sposobnosti potvrdio nekoliko puta kroz karijeru. Postao je prvi čuvar mreže u istoriji Premijer lige koji je postigao gol, a u strelce se upisao i u evropskim takmičenjima, tačnije u utakmici protiv ruskog tima Rotora.

VREMEPLOV: Najveća bruka Junajteda u istoriji, ali se ‘Teatar snova’ divio golu Pitera Šmajhela (VIDEO)

Slavni Danac postigao je još jedan gol, verovatno najatraktivniji u svom životu, ali on nije bio priznat. Iz ofsajda je uradio nešto o čemu se i danas priča.

Bilo je to 1997. godine u utakmici četvrte runde FA kupa. Krenuo je uz dozvolu Ser Aleksa Fergusona u šesnaesterac, ali nije imao sreće da mu ova bravura bude priznata.

(Izvor: youtube / Jory Hall)

Njegov sin Kasper Šmajhel za sada ide utabanim putem svog oca, ali tu stazu dodatno proširuje svojim tragom, koji je već sada iza njega poprilično veliki.

Sa Lesterom je prošle sezone bacio u trans čitavu planetu osvojivši van svih očekivanja Premijer ligu, a ‘lisice’ i u svom prvom učešću u Ligi šampiona gaze sve protivnike na putu ka nokaut fazi.

VREMEPLOV: Prvi golman u istoriji Premijer lige koji je postigao gol! (VIDEO)

Kasper je, poput svog oca, pokazao da se itekako dobro snalazi i pred protivničkim golom, a ne samo ispred svog. Potvrda tome nam je stigla 2014. godine, 17 leta nakon ‘makazica’ njegovog oca Pitera.

Na jednom od treninga Lestera poleteo je u vazduh i na prelep način uhvatio loptu zakucavši je u mrežu. Čisto da nas podseti da u krvi Šmajhelovih leži impresivan napadački duh, uz ogromnu dozu atraktivnosti.

(Izvor: youtube / LCFC)

VREMEPLOV: Kako su legendarni ‘Ševa’ i Rebrov masakrirali Barsu na Kamp Nou (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter