0
The Best Of

VREMEPLOV: Dan kada je Vujadin Boškov započeo bajku o ‘Princu Rima’ (VIDEO)

Objavljeno: 28.03.16 u 22:30

Današnji datum biće upisan zlatnim slovima u istoriji fudbala jer je 1993. godine Frančesko Toti debitovao za svoj jedini klub u još uvek aktivnoj karijeri.

Istorija, ali i navijači Rome, pamte utakmicu italijanske Serije A između Breše i Rome kao početak, slobodno se može reći, nove ere u istoriji ovog Fudbalskog kluba iz prestonice.

Naš Siniša Mihajlović asistirao je Kaniđi za gol u prvom poluvremenu, da bi posle par minuta i sam Srbin bio strelac, demonstriravši svoje umeće izvođenja slobodnih udaraca. Breša je napadala, imala pregršt šansi za gol, ali je kaznena ekspedicija predvođena srpskim stručnjakom Vujadinom Boškovim sve to kaznila i slavila.

Ali je sve to palo u zapećak tog 28. marta 1993. godine zbog jednog, tada, potpuno anonimnog igrača. Jednog dečaka koji će 23 godine kasnije predstavljati simbol glavnog grada Italije, simbol majstora fudbalske igre, ali i simbol vernosti i predanosti voljenom klubu. Bila je to prva epizoda svima dobro poznate bajke o ‘Princu Rima’.

Tek 16 godina imao je Frančesko Toti kada je prvi put obukao dres Rome i Vujadin Boškov ga ‘gurnuo u vatru’ u prvi tim ‘vučice’. Sunčani stadion ‘Mario Rigamonti‘ u Breši postao je mesto nastajanja istorije, na radost svih istinskih ljubitelja fudbala, bez obzira na navijačku pripadnost.

(Izvor: youtube / FZ SerieAHistory)

Frančesko Toti je u svojoj karijeri osvojio ‘Skudeto’ 2001. godine, 2007. i 2008. je podigao pehar nacionalnog Kupa, dok je na reprezentativnom nivou bio šampion sveta 2006. godine u Nemačkoj.

Pisali smo i o njegovoj neustrašivosti i hladnokrvnosti u penal seriji polufinala Evropskog prvenstva protiv domaćina Holandije.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter