0
The Best Of

VREMEPLOV: Rasprava Di Bjađija, Maldinija i Totija u polufinalu EP i čarolija ‘Princa Rima’ (VIDEO)

Objavljeno: 06.03.16 u 20:50

Penal serija u polufinalu Evropskog prvenstva 2000. godine donela je majstoriju Frančeska Totija i zanimljivu anegdotu među italijanskim reprezentativcima.

Bila je to jedna od onih utakmica u kojoj se, i pored toga što nije bilo golova, istinski uživalo u sjajnoj fudbalskoj predstavi.

Nekoliko propuštenih prilika na obe strane, majstorije golmana, crveni karton Đanluke Zambrote već u 34. minutu i dva promašena jedanaesterca Holandije u regularnom delu meča, Franka de Bura i Patrika Klajverta, bili su uvertira za penal seriju.

Frančesko Toldo već je tokom meča pokazao da je raspoložen za penale, dok je ‘azurima’ na drugoj strani strah ulivao 199 centimetara visoki (i sa ko zna koliko dugačkim rasponom ruku) – Edvin van der Sar.

– Franće moj, mene je strah – poverio se Luiđi Di Bjađo Totiju uoči serije penala.

– Kome kažeš! Pogledaj koliki je onaj van der Sar, majko moja. Ali ništa ne brini stari moj druže. Daću mu gol ‘kašikom’ – odgovorio je Frančesko Toti.

– Čime? Kašikom?! upitao ga je šokirani Di Bjađo, da bi se zatim umešao ‘glas razuma’ Paolo Maldini:

– Ti si lud! Uozbilji se. Ovo je polufinale Evropskog prvenstva!

– Da, znam. Zato ću to i da uradim – mirno je rekao ‘princ Rima’, prošao rukom kroz kosu i odlučno ‘krenuo ka ‘beloj tački’.

Ostalo je istorija…

(Izvor: youtube / Faust Goethe)

Italija je posle svih nedaća u ovom polufinalu, gotovo 90 minuta sa igračem manje, dva jedanaesterca za Holandiju i grčevitog ‘katanaća’ u finišu, prošla u veliko finale pobedom od 3:1 u penal seriji.

(Izvor: youtube / SiR OMARTV)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter