0
The Best Of

VREMEPLOV: Čudesan Klinsmanov gol protiv Bajerna i ‘fer-plej’ potez koji je ušao u anale sporta (VIDEO)

Objavljeno: 07.02.16 u 00:15

Bio je jedan od najboljih napadača u istoriji nemačkog fudbala, a ovako je počeo svoju bundesligašku karijeru.

Iako je tokom svoje karijere postigao mnogo važnih golova i odigrao pregršt velikih utakmicu, 14. novembar 1987. godine Jirgen Klinsman će posebno pamtiti. Nosio je dres ‘svog’ Štutgarta, tima u kom je odigrao najviše bundesligaških utakmica i proveo čak pet godina, a rival je bio veliki Bajern iz Minhena.

‘Udarna igla’ ‘Švaba’ bio je upravo Jirgen Klinsman, tada dugokosi plavi mladić sa brzim nogama i atletski sjajnim sposobnostima. To je i potvrdio u prvom poluvremenu kada je postigao jedan od najlepših golova u svojoj karijeri.

Lopta je iz prve išla sa leve na desnu stranu, a onda došla do Klinsmana, koji je sve to začinio pravom akrobatikom i jednim od najlepših golova u istoriji nemačke Bundeslige.

Nije se zadovoljavao jednim pogotkom, kasnije je Klinsman imao još jednu šansu da postigne gol, a za njega je dobro poznato da je uvek bio borben i u svaki duel ulazio sa puno žara.

U jednom momentu je preoštro startovao na igrača Bajerna Norberta Nahvajta, koji je ipak ostao na nogama, ali mu nije ostao dužan i udario ga je.

Očekivao se siguran crveni karton, sudija se već uhvatio za džep, ali je onda arbitru pritrčao niko drugi nego Jirgen Klinsman. Objasnio je sudiji šta se desilo i da je on sam prvi nesportski reagovao, zamolio ga da ne isključi Nahvajta i tako ušao u ‘fer-plej klub’, u koji ulaze samo retki.

(Izvor: youtube / Bundesliga)

Bilo je slučajeva kada je i sam Klinsman bio žrtva na fudbalskom terenu, i to od ‘levice’ Siniše Mihajlovića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter